Τουρκια: Ανοιξε την καρδια του σε 300 «συντροφους»

Ο Ισμαήλ Μπολάτ φροντίζει 300 αδέσποτα σκυλιά στο καταφύγιο που έχει δημιουργήσει

Ο 47χρονος χειριστής μηχανημάτων έργων του Δήμου Σοργκούν του Γιόζγκατ, πριν από 10 χρόνια ανέλαβε τη φροντίδα 60 αδέσποτων σκύλων που ζούσαν στο σκουπιδότοπο της περιοχής.

Πριν από περίπου 6 χρόνια, ο Μπολάτ ίδρυσε ένα καταφύγιο με δικά του μέσα σε ένα οικόπεδο 5 στρεμμάτων, 4 χιλιόμετρα έξω από την περιοχή για να σώσει τα ζώα από ανθυγιεινές συνθήκες και συγκέντρωσε άρρωστα και εγκαταλελειμμένα σκυλιά.

Με την υποστήριξη φιλόζωων και ορισμένων ενώσεων ζώων, φροντίζει 300 αδέσποτα σκυλιά αναφέροντας ότι εκτός των ωρών εργασίας βρίσκεται στο καταφύγιο και τους παρέχει όλα όσα χρειάζονται.

Δηλώνοντας ότι όλα τα αδέσποτα σκυλιά στο καταφύγιο είναι στειρωμένα, ο Μπολάτ πρόσθεσε πως «σχεδόν όλα τα ζώα ήρθαν στο καταφύγιο άρρωστα ή χρήζοντας βοήθεια. Φροντίζω αυτά τα ζώα και τους πάω τακτικά στο κτηνίατρο για ελέγχους».

Αναφερόμενος στην αγάπη που έχει στους σκύλους δήλωσε πως «Όταν βλέπω ένα ζώο στο δρόμο, σκέφτομαι αν είναι πεινασμένο και θέλω να βοηθήσω. Δεν υπάρχει τόσος μεγάλος αριθμός ζώων στα κυνοκομεία των δήμων της περιοχής. Οι φιλόζωοι μας δωρίζουν τροφές και εκτός από τη τροφή και περίθαλψη δεν έχουμε πολλά έξοδα».

Ο Μπολάτ εκμυστηρεύθηκε ότι στην αρχή η οικογένεια του παραπονέθηκαν επειδή βρισκόταν συνέχεια στο καταφύγιο όμως τώρα «το έχουν συνηθίσει και προσπαθούν να με βοηθήσουν όσο μπορούν. Περνάω τον περισσότερο χρόνο μου με τα ζώα. Εργάζομαι μέχρι το βράδυ και μετά έρχομαι στους “συντρόφους” μου και δουλεύω γι’ αυτούς».

Καταλήγοντας εξήγησε ότι προσπαθεί να φροντίσει κάθε ζώο που χρειάζεται βοήθεια, όχι μόνο τα σκυλιά. Μεταξύ των άλλων άλλωστε φροντίζει και δύο γαϊδούρια στο καταφύγιο, που είχαν εγκαταλειφθεί και «τα σκυλιά έχουν συνηθίσει και ζουν αδελφικά» υπογραμμίζει για  την φιλική σχέση μεταξύ των ζώων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.