Τουρκια: Αγωνας ζωης με μεταχειρισμενα παπουτσια

Πουλάει παπούτσια για να στείλει στην φοιτήτρια κόρη του

Ο Ναήλ Ζεϊτίνμπας, ο οποίος ζει αγοράζοντας και πουλώντας μεταχειρισμένα παπούτσια στο Εσκισεχίρ, μίλησε για τον δύσκολο αγώνα ζωής που δίνει. Με τα λίγα λεφτά που κερδίζει από κάθε ζευγάρι φρόντισε να τελειώσει πανεπιστήμιο η κόρη του και τώρα προετοιμάζεται και η άλλη.

Ο Ναήλ Ζεϊτίνμπας κάνει το πατρικό του επάγγελμα στο Εσκισεχίρ. Αγοράζει μεταχειρισμένα παπούτσια σε προσιτή τιμή, τα επισκευάζει και τα φροντίζει και προσθέτοντας τα δικά έξοδα τα πωλεί ξανά.

Ο Ζεϊτίνμπας κερδίζει μεταξύ 10 και 15 λιρών για κάθε ζευγάρι και με αυτά τα έσοδα βοήθησε την κόρη του να τελειώσει το πανεπιστήμιο όσο το άλλο του παιδί προετοιμάζεται για πανεπιστήμιο.

Ο Ζεϊτίνμπας δήλωσε ότι τα κέρδη του έχουν μειωθεί πρόσφατα επειδή δεν υπάρχει κίνηση. «Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το παπούτσι. Αγοράζω παπούτσια για 10-15 λίρες. Κάνω τη συντήρησή τους και προσθέτω μια τιμή εργασίας 10-15 λιρών. Βγάζω τα έξοδα μου. Είναι αδύνατο χωρίς τη σύνταξη. Δουλεύω 12 ώρες την ημέρα, αλλά δεν κερδίζω αρκετά για ένα μεροκάματο» εξήγησε.

Περιγράφοντας τη δύσκολη ζωή του, τόνισε ότι έκανε μεγάλες θυσίες στη ζωή για να σπουδάσουν τα παιδιά του. Εξήγησε ότι μερικές φορές πήγε στη δουλειά με τα πόδια περίπου 4 χιλιόμετρα για να βάλει χρήματα στο παιδί του που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο. Ο ίδιος συνόψισε τη ζωή του με τα ακόλουθα λόγια: «Η ζωή μου ήταν μονότονη. Δεν κάνω διακοπές, δεν έχω καθόλου κοινωνική ζωή. Έστειλα τα παιδιά μου στο πανεπιστήμιο, ήταν πολύ δύσκολο. Δεν έφαγα και έστειλα στο παιδί μου το χαρτζιλίκι του. Πολλές μέρες πήγαινα στην δουλειά με τα πόδια γιατί δεν είχα αρκετά χρήματα. Δεν ήμουν συνταξιούχος εκείνη την εποχή και δυσκολεύτηκα αρκετά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.