Τονιστηκαν οι αναγκες στηριξης της Ειδικης Αγωγης και των σχετικων Δομων σε εκδηλωση της ΔΑΚΕ/ΠΕ Ροδοπης

Οι μόνιμοι διορισμοί, οι Δομές και η αλλαγή του πλαισίου με τα ΚΕΣΥ αποτελούν τα κύρια προβλήματα του κλάδου των εκπαιδευτικών

Οι ανάγκες στήριξης της Ειδικής Αγωγής και των σχετικών Δομών αναλύθηκαν στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Παλαιές και νέες υποστηρικτικές δομές του εκπαιδευτικού έργου-Ειδική αγωγή και ένταξη στο δημόσιο σχολείο» που διοργάνωσε η ΔΑΚΕ/ΠΕ Ροδόπης το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου.
 
Το κοινό, που σχετιζόταν ως επί το πλείστον με την εκπαίδευση, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και γέμισε την αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής, ακούγοντας τις εισηγήσεις του κ. Σπύρου Σούλη, Αναπληρωτή Καθηγητή Ειδικής Αγωγής και Διευθυντή Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Π.Τ.Δ.Ε. στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και του κ. Κωνσταντίνου Λολίτσα, προέδρου ΙΠΕΜ – ΔΟΕ και πρώην Διευθυντή Ειδικής Αγωγής ΥΠΑΙΘ. 

Σάββας Κοσκερίδης «Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να βασίζεται σε επιστημονικές αρχές» 

Για την εκδήλωση και τους θεματικούς άξονες που αναλύθηκαν σε αυτήν μίλησε ο Πρόεδρος ΔΑΚΕ  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ . Κοσκερίδης, ο οποίος τόνισε πως έγινε μία προσπάθεια για τη διοργάνωση μίας επιστημονικής ημερίδας με δύο εκλεκτούς καλεσμένους με θέμα τις παλιές και νέες υποστηρικτικές δομές του εκπαιδευτικού έργου, την Ειδική Αγωγή και την ένταξη στο Δημόσιο Σχολείο. «Πιστεύουμε πως το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να βασίζεται σε επιστημονικές αρχές, ειδικά στην εκπαίδευση και σε αυτή την λογική κάνουμε ένα άνοιγμα με επιστημονική εκδήλωση από την οποία θα βγάλουμε συμπεράσματα τόσο στο επιστημονικό κομμάτι όσο στο θέμα των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοσκερίδης, εστιάζοντας σε πρακτικά ζητήματα της Ειδικής Αγωγής και της λειτουργίας των υποστηρικτικών δομών στο δημόσιο σχολείο και σε άξονες πάνω στις οποίες κινήθηκαν οι εισηγήσεις των ομιλητών. Ο κ. Κοσκερίδης στάθηκε στα προβλήματα του κλάδου, με τα κύρια ζητήματα σε γενικότερο πλαίσιο να είναι οι μόνιμοι διορισμοί, οι δομές και η αλλαγή του πλαισίου με τα ΚΕΣΥ. Αναφορικά με την συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση, ο Σάββας Κοσκερίδης επισήμανε πως είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο η διεξαγωγή αντίστοιχων εκδηλώσεων και για τον λόγο αυτό βλέποντας την ανταπόκριση του κοινού παίρνουν ώθηση για τη διεξαγωγή περισσότερων δράσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.