Τον προστατη τους, Αγιο Διονυσιο Αρεοπαγιτη, τιμησαν οι δικηγοροι της Ροδοπης

Δημήτρης Ερελιάδης: «Αυτοί που ασχολούνται με τη δικαιοσύνη θα πρέπει πάνω από όλα να είναι ηθικοί, έντιμοι, να έχουν αίσθημα δικαίου, επιείκεια και υπομονή»

Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο Αρεοπαγίτη, προστάτη των Δικαστικών Λειτουργών και των Δικηγόρων, τίμησαν την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, που μαζί με τους προέδρους του Εφετείου Θράκης, παριστάμενοι στη Θεία λειτουργία που έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής

Τη Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος τόνισε την σημασία της Νομικής Επιστήμης για την Κοινωνία μας και επικαλέστηκε τις πρεσβείες του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στη ζωή και το «ευθυνοφόρο» έργο των Δικαστικών και των Νομικών.

Μετά το πέρας της τελετής ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Δημήτρης Ερελιάδης τόνισε πως η δικαιοσύνη είναι ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας μας, και επιτακτική ανθρώπινη ανάγκη.

«Αυτοί που ασχολούνται με τη δικαιοσύνη θα πρέπει πάνω από όλα να είναι ηθικοί, έντιμοι, να έχουν αίσθημα δικαίου, επιείκεια και υπομονή» τόνισε για να συνεχίσει τονίζοντας πως ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης ήταν συνετός, δεινός ρήτορας, ενάρετος, ηθικός, και πάνω από όλα στεκόταν δίπλα στον συνάνθρωπό του.

«Πολύ περισσότερο σήμερα, που η κοινωνία μας μαστίζεται από οικονομική, ηθική και κυρίως πνευματική κρίση, έλλειψη υγειών προτύπων, είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε πρότυπα σαν τον Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη» τόνισε ευχόμενος η χάρη και η ευλογία του να είναι μαζί τους και να συνοδεύει τις σκέψεις και τις ενέργειές τους.

Υπογράμμισε μάλιστα πως η προσφυγή στη δικαιοσύνη για τους πολίτες αυτές τις μέρες έχει γίνει οικονομικά δύσκολη, και ίσως και αυτός είναι και ο λόγος που έχουν μειωθεί οι προσφυγές στα διοικητικά και τα πολιτικά δικαστήρια, ενώ ανασταλτικός παράγοντας αποτελεί για κάποιους η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης.

Όλα αυτά τα προβλήματα απασχολούν τους δικηγόρους σήμερα, για αυτό και όπως έκανε γνωστό η Ολομέλεια των προέδρων πρόσφατα συζήτησε προτάσεις που θα προτείνει την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.