Τον προστατη του τιμησε και στην Κομοτηνη ο Στρατος Ξηρας

Με δοξολογία και επίδειξη οπλικών συστημάτων στο Στρατόπεδο Παράσχου

Με λαμπρότητα τίμησε τον προστάτη Άγιο του ο Στρατός Ξηράς, την Κυριακή 23 Απριλίου, και από τις εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μονάδες της Κομοτηνής.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πραγματοποιήθηκαν από την 29η Ταξιαρχία Μ/Π Πεζικού, στο Στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΒΙΚΤΩΡΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ», με δοξολογία αλλά και επίδειξη οπλικών συστημάτων.

Μετά την δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο ηρώο εντός του στρατοπέδου από τον Διοικητή της 29ης Ταξιαρχίας κ. Ανέστη Ελευθεριάδη, και αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη.

Χερσαίος πυλώνας της Άμυνας της Πατρίδας ο Ελληνικός Στρατός

Σε αυτή μεταξύ άλλων τονίζεται πως οι στρατιωτικές αρετές του Αγίου, το μεγαλείο της ψυχής του και ο ενάρετος βίος του τον κατέστησαν στη συνείδηση των στρατιωτικών ως αναμφισβήτητο προστάτη τους, πολύ πριν αυτό καθιερωθεί επίσημα από την Πολιτεία.

«Μα πάνω απ’ όλα, ήταν η από πολλούς μαρτυρούμενη παρουσία του, ως ολοζώντανο όραμα, στο πλευρό των μαχητών, στις επάλξεις των βυζαντινών κάστρων, στα χαρακώματα και στα οχυρά, που ανέδειξαν τη μορφή του Αγίου ως τον (Ορθοδόξων) Υπέρμαχο, τον ‘τέμνοντα ἐχθρούς ἐν μάχαις’» ανέφερε, για να εξιστορήσει τον βίο του Αγίου.

Με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Γεωργίου, εορτάζει και ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός, που αποτελεί τον χερσαίο πυλώνα της Άμυνας της Πατρίδας μας, τόνισε ο Αντιστράτηγος, που σε συνεργασία με το ένδοξο, το «μηδέποτε υποστείλαν Σημαίαν», Πολεμικό Ναυτικό, και την περήφανη Πολεμική Αεροπορία, είναι ο προστάτης της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας, της εθνικής μας αξιοπρέπειας και τιμής.

Για το λόγο αυτόν, η επίμαχη μέρα είναι μια μεγάλη εορτή, στην οποία βρίσκεται κοντά στα στελέχη και τους στρατιώτες όλη η κοινωνία. «Σε όλους αυτούς έχουμε μόνο μία υπόσχεση να δώσουμε: Είμαστε σήμερα, και θα είμαστε πάντα, η ισχυρή δύναμη αποτροπής εναντίον κάθε πιθανού επιβουλέα της Χώρας, έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων με πνεύμα νικητή, εμπνεόμενοι από την ασύλληπτη υπερτρισχιλιετή παρακαταθήκη του Έθνους, το μεγαλείο των Ελλήνων, και την γενναιότητα των αρχαίων και σύγχρονων ηρώων του Ελληνισμού».

Ο Ελληνικός Στρατός είναι σήμερα πιο ισχυρός από κάθε άλλη φορά σύμφωνα με τον Αρχηγό ΓΕΣ, και η προσπάθεια για την περαιτέρω ισχυροποίησή του δεν σταματά ποτέ. Με τη βοήθεια της πολιτείας και τις θυσίες του ελληνικού λαού, προχωρούν σταθερά στον εκσυγχρονισμό, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες και οπλικά συστήματα ανανεώνοντας ταυτόχρονα το ανθρώπινο δυναμικό. Παραμένουν δε κοντά την κοινωνία αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους κοινωνικής προσφοράς προς το λαό, από τον οποίο προέρχονται και προς όφελος του οποίου υπάρχουν και αναπνέουν.

Μετά την ανάγνωση της διαταγής, οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση στρατιωτικού υλικού στο στρατόπεδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.