Τον προστατη της Αγιο Αρτεμιο τιμησε η Αστυνομια και στη Ροδοπη

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος

Η «Ημέρα της Αστυνομίας», και ο προστάτης του Σώματος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος, τιμήθηκε στη Ροδόπη τόσο την προηγούμενη, όσο και ανήμερα της γιορτής την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

Έτσι το απόγευμα της Τρίτης, 19 Οκτωβρίου, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.

Ανήμερα της εορτής, 20 Οκτωβρίου 2021, το πρωί, τελέσθηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη, ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Ανιδιοτελείς συνοδοιπόροι του πολίτη

Ο αρχηγός στη διαταγή του, τόνισε πως η Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά σημαίνον χρονικό σημείο ανάδειξης της μακράς ιστορικής πορείας του Σώματος, ενώ προβάλλει την αξιόλογης σημασίας αποστολή του, η οποία μετουσιώνεται στο όραμα «Σύγχρονη Αστυνομία-Ασφαλείς Πολίτες», και αναδεικνύει ως αναγκαιότητα τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και τη δυναμική της συμβολή στην αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών και κινδύνων, αλλά και στην ουσιαστικότερη ποιοτική ασφάλεια των πολιτών.

Ο εορτασμός της 20ης Οκτωβρίου ως επίσημης εορτής της Ελληνικής Αστυνομίας, την ημέρα της εορτής του προστάτη της, σημείωσε ο κ. Καραμαλάκης, χαρακτηρίζεται από τη μακρόπνοη ιστορική συνέχεια των Σωμάτων της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας Πόλεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τόνισε δε πως η ευημερία και η ανάπτυξη επιτυγχάνονται μέσω της πραγμάτωσης της κοινωνικής ισορροπίας και ομαλότητας, και της παράλληλης προστασίας του θεμελιώδους αγαθού της ασφάλειας.

«Έχουμε χρέος να μείνουμε πιστοί στα ιδανικά και στις αξίες του όρκου μας. Να μείνουμε ανιδιοτελείς συνοδοιπόροι του πολίτη. Κάθε ενέργειά μας ας εκκινεί με μοναδικό σκοπό την προσφορά. Η προάσπιση της εσωτερικής ασφάλειας της Χώρας μας ας συνιστά διαρκή επαγγελματική μας προοπτική» κατέληξε ο αρχηγός.

Εκδηλώσεις σε όλη την Περιφέρεια

Στο πλαίσιο εορτασμού της ημέρας πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εκδηλώσεις και στις έδρες των υπολοίπων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα).

Σημειώνεται ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 18 έως και 20-10-2021, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, στην οποία συμμετέχει ενεργά το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.