Τον Προεδρο της Ολυμπιακης Επιτροπης του Καζακσταν βραβευσε ο δημος Κομοτηνης

Με αφορμή την παρουσία του στο 23ο Συνέδριο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ

H βράβευση του Dr. Daulet Bolatovich Turlykhanov, προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής του Καζακστάν, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στο Δημαρχείο Κομοτηνής, στα πλαίσια του 23ου Συνεδρίου του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο Dr. Daulet Bolatovich Turlykhanov ήταν ένας εκ των επίτιμων καλεσμένων του συνεδρίου, ένας διεθνούς κύρους παράγοντας του αθλητισμού που έδωσε το «παρών» και βραβεύτηκε από τα χέρια του δημάρχου Κομοτηνής κ.Γιώργου Πετρίδη, για τη γενικότερη προσφορά του στον αθλητισμό.

Πριν από τη βράβευση οι δύο άντρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την περιοχή και τις ευκαιρίες που αυτή προσφέρει, ενώ όπως είπε ο κ. Πετρίδης «είχα τη δυνατότητα να καταλάβω ότι το συνέδριο των ΤΕΦΑΑ είναι εξαιρετικά ουσιαστική διοργάνωση που παράγει προστιθέμενη αξία, διεθνούς κύρους και επιπέδου».

Dr. Daulet Bolatovich Turlykhanov «Nα δοθεί σημασία στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων, γιατί όσο καλύτερα εκπαιδεύονται και αναπτύσσονται τόσο καλύτερη θα είναι η ζωή όλων μας στο μέλλον»

Με τη σειρά του ο Dr.Turlykhanov μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε γνωστό πως είναι η δεύτερη επίσκεψή του στην Ελλάδα, μετά τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004, ενώ χαρακτήρισε την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στο 23ο Συνέδριο των ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ ως μία εξαιρετική εμπειρία. «Γνωρίσαμε το καθηγητικό προσωπικό και τους φοιτητές του τμήματος και μιλήσαμε για τον μαζικό αθλητισμό και την ανάπτυξή του» επεσήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά και τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί σημασία στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων, γιατί «όσο καλύτερα εκπαιδεύονται και αναπτύσσονται τόσο καλύτερη θα είναι η ζωή όλων μας στο μέλλον».

Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στην δημοφιλία της οποίας χαίρει το ΔΠΘ και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Καζακστάν και τόνισε πως από την προσωπική εμπειρία που αποκόμισε είδε πως οι φοιτητές του «είναι δραστήριοι και αισιόδοξοι για το μέλλον τους».

Ο Dr.Turlykhanov μίλησε και για τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Κομοτηνής, υπογραμμίζοντας πως μίλησαν για τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και την ανάπτυξη, ενώ αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που διέπει τη χώρα, εξέφρασε την πεποίθηση πως «η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει τον σκόπελο αυτό».

«Οι Έλληνες είναι όμορφοι άνθρωποι και ιδιαίτερα φιλόξενοι» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφερόμενος τέλος στην πλούσια ελληνική ιστορία και τις τέχνες και τον πολιτισμό που αυτή γέννησε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.