Τον πολιουχο της Αγιο Χαραλαμπο τιμησε η Μαρωνεια

Το κουρμπάνι προς τιμή του ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων

Τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο τίμησε η Μαρώνεια, συνεχίζοντας μια παράδοση που χάνεται στα βάθη του χρόνου, στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στο φερώνυμο λιμάνι.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 10 Φεβρουαρίου, ήταν έτοιμα εκκλησία αλλά και το κουρμπάνι, με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνα να τελεί τη θεία λειτουργία, και στη συνέχεια ευλόγησε το κουρμπάνι, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια ετοιμάζουν οι κάτοικοι του οικισμού, συνεχίζοντας την παράδοση που παρέλαβαν από τους προγόνους τους.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Άγιο, ο οποίος με την παρρησία του βίου του και το μαρτύριό του, κατά την ανηλεή περίοδο της ειδωλολατρίας, αναδείχθηκε «στύλος ακλόνητος, της Εκκλησίας του Χριστού, λύχνος αείφωτος» και πηγή ιάσεως σε όσους προστρέχουν σε αυτόν. Κάλεσε δε, τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, να έχουν τη ζωή του ως πρότυπο ζωής και ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη.

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Λιτανείας της Ιεράς και Θαυματουργού εικόνος του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, παρουσία τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου. Στη συνέχεια χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στην αρχαία Μαρώνεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.