Τον Πολιουχο Αγιο Γεωργιο τιμησε η Πορπη

Την Δευτέρα 2 Μαΐου γιορτάστηκε φέτος, λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας, η γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Από τους εορτασμούς δεν θα μπορούσε να λείπει η Πόρπη, η οποία και φέτος τίμησε τον πολιούχο Άγιό της, με την καθιερωμένη περιφορά της εικόνας και την Τράπεζα Αγάπης που διοργανώθηκε στο χωριό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πόρπης.
 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την παραμονή της εορτής, το βράδυ της Κυριακής με τον εσπερινό όπου για πρώτη φορά έψαλαν το Ευαγγέλιο σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, εβραϊκά και αγγλικά, ενώ ακολούθησε η περιφορά της εικόνας της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου σε όλο το χωριό, με την συμμετοχή της μπάντας του Δήμου Κομοτηνής, υπεύθυνος της οποίας ήταν ο κ.Σεργκενλίδης.
 
Ανήμερα της εορτής το πρωί της Δευτέρας, διοργανώθηκε, αμέσως μετά το τέλος της λειτουργίας, η επίσης καθιερωμένη Τράπεζα Αγάπης, με τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρπης να προσφέρουν εδέσματα που έφτιαξαν οι ίδιες.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών της Πόρπης θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο φετινό κάλεσμα του Συλλόγου, την κ. Νατάσα Λιβεριάδου, πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ για την στήριξή της και κυρίως τον κ.Γιάννη Γκαράνη που στήριξε οικονομικά την Τράπεζα Αγάπης.
 
Και του Χρόνου!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.