Τον Οκτωβριο αναμενεται να ολοκληρωθει το δικτυο μονοπατιων στην Πανεπιστημιουπολη Κομοτηνης

Μονοπάτια 3,5 χιλιομέτρων θα συνδέουν τις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΔΠΘ με χώρους υπαίθριας αναψυχής και το θερινό σινεμά-αναψυκτήριο

Τον Οκτώβριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την δημιουργία δικτύου μονοπατιών – πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας ανάπαυσης/αναψυχής στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης που υλοποιείται μέσω του Leader.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό, και έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, με πολλές διαδρομές να έχουν ήδη οριοθετηθεί. Παρόλα αυτά, ενώ ελπίδα των πρυτανικών αρχών ήταν αυτές να έχουν ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, φαίνεται πως τελικά οι εργασίες στην Πανεπιστημιούπολη θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο, όταν πλέον θα έχουν έρθει οι νέοι φοιτητές.

Ελπίδα είναι πως οι νέες διαδρομές, όσο έχει καλό καιρό, θα ενθαρρύνουν τους φοιτητές να κυκλοφορούν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, αλλά θα αποτελέσουν και προορισμό για Κομοτηναίους που θέλουν να περιηγηθούν στη φύση, λίγο έξω από την πόλη.

Τι περιλαμβάνει το δίκτυο Μονοπατιών

Να θυμίσουμε πως με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα δημιουργηθεί ένα «ανοικτό πάρκο» που περιλαμβάνει μονοπάτια 3,5 χιλιομέτρων που καλύπτονται από πεύκα, πλατύφυλλα δένδρα και θάμνους και συνδέουν τις κτηριακές εγκαταστάσεις των Τμημάτων και της Διοίκησης με τους χώρους υπαίθριας αναψυχής και το θερινό σινεμά-αναψυκτήριο, το οποίο ανακαινίζεται στο πλαίσιο του έργου.

Λόγω της μορφολογίας του εδάφους και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δικτύου (μήκος, υψομετρική διαφορά, πλάτος, διάρκεια πορείας, βαθμός δυσκολίας), θα είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί από όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική τους κατάσταση, για πεζοπορία αλλά και ποδηλασία.

Κατά μήκος του δικτύου μονοπατιών – πεζοπορικών διαδρομών θα πραγματοποιηθεί φύτευση σημαντικού αριθμού δέντρων για την αισθητική αναβάθμιση του τοπίου, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η δημιουργία πέντε οργανωμένων χώρων υπαίθριας αναψυχής, αρκετών σημείων ανάπαυσης και ενός χώρου στάθμευσης οχημάτων.

Αναπόσπαστο μέρος της αναβάθμισης της περιοχής είναι και η τοποθέτηση πινακίδων με ενημερωτικό και πληροφοριακό υλικό, σε κομβικά σημεία του δικτύου μονοπατιών – πεζοπορικών διαδρομών και στους χώρους υπαίθριας αναψυχής. Ενδιάμεσος χώρος στάσης του προτεινόμενου δικτύου μονοπατιών – πεζοπορικών διαδρομών θα είναι το κτίριο του παλιού θερινού κινηματογράφου, το οποία θα λειτουργήσει και ως αναψυκτήριο.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) / Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, με το κόστος του να ανέρχεται σε 312.909,47 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.