Τον διεθνους φημης Περιοδοντολογο Dr Korkud Demirel υποδεχτηκε η οδοντιατρικη κοινοτητα της περιοχης

Στο πλαίσιο του Study Club ITI Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ο Dr Korkud Demirel, Περιοδοντολόγος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο CHRIS and EVE, στον Ροδίτη στo πλαίσιo του Study Club ITI Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Τον καλεσμένο καθηγητής προλόγισε η director του Study Club Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιοδοντολόγος κ. Σοφία Τσιαλίκη, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση πως « η συνάντηση αυτή θα παίξει ρόλο στην επιτάχυνση των επιστημονικών σχέσεων που πάντοτε υπήρχαν μεταξύ των χωρών μας ανεξαρτήτως πολιτικών διακυμάνσεων και καταστάσεων».
 
Μάλιστα η ίδιας καλωσόρισε τόσο τον ομιλητή εκ μέρους και του Προέδρου του
Οδοντιατρικού Συλλόγου Ροδόπης και Αντιπροέδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Τσανίδη, ο οποίος εξ αιτίας της συμμετοχής του στο Συνέδριο της FDI που διεξάγεται στην Μπανγκόκ ως εκπροσώπου της Ελληνικής συμμετοχής, δεν παρευρέθη, όσο και τους όλους τους παρευρισκομένους συναδέλφους που συμμετείχαν όπως για πρώτη φορά σε study club της ΙΤΙ υπό την αιγίδα της οποίας όπως επεσήμανε «δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα κέντρα της επιστημονικής ομάδας μας να φιλοξενούν διακεκριμένους ομιλητές».
 
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο διακεκριμένος διεθνής ομιλητής, καθηγητής του Istanbul universitesi, της Κωνσταντινούπολης αλλά και ταμίας της οργανωτικής επιτροπής των διοργανώσεων Europerio που λαμβάνουν χώρα κάθε τριετία, με συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο ως και 10.000 συνέδρων, Dr Korkud Demirel ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους οδοντιάτρους της περιοχής μας – μέλη του Study Club ITI Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Περιοδοντολογίας και τα Εμφυτεύματα στην ομιλία που παρέθεσε με τίτλο «Διατήρηση της φατνιακής ακρολοφίας και διαχείριση των μαλακών ιστών πριν, κατά και μετά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων». 

Korkud Demirel «Η σωστή ενημέρωση αλλά και η ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις εξελίξεις στον τομέα της Περιοδοντολoγίας και των εμφυτευμάτων καθίσταται πιο απαραίτητη από ποτέ»

Συγκεκριμένα σε διάστημα τεσσάρων περίπου ωρών ο Dr Korkud Demirel έδωσε τρεις διαλέξεις αναφορικά με την ασθένεια της Περιοδοντολογίας και τη χρήση εμφυτευμάτων σε ασθενείς με προβλήματα, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες, όπως το χαρακτήρισε και ο ίδιος, κοινό, με μεγάλο ενδιαφέρον για τη θεματολογία των διαλέξεών του αλλά και σημαντικό γνωστικό υπόβαθρο γύρω από αυτήν.
 
Μάλιστα ο ίδιος επεσήμανε το ενδιαφέρον σχετικά με τις εξελίξεις του τομέα αυτού κάτι που έγινε εμφανές από τις ερωτήσεις που δέχτηκε από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους του και προσθέτει αισιοδοξία για την ανάπτυξη και κυρίως τη σωστή χρήση των εμφυτευμάτων σε ασθενείς στην χώρα μας.
 
Άλλωστε όπως υπογράμμισε η επιτυχία της τοποθέτησης εμφυτευμάτων σε ασθενείς είναι άμεσα συνυφασμένη και με την επιβίωση, παρόλο που αυτή δεν είναι πάντα η αναμενόμενη.
 
Όπως έκανε σαφές στην πραγματικότητα η τοποθέτηση εμφυτευμάτων αποτελεί θεραπεία μίας αναπηρίας, της λεγόμενης νωδότητας, για να επισημάνει πως η ανάγκη επανεκτίμησης των βασικών χαρακτηριστικών της περιοδοντικής νόσου, πριν από το σχεδιασμό της θεραπείας με εμφυτεύματα, σε ασθενείς με ιστορικό περιοδοντίτιδας, καθίσταται πλέον πιο απαραίτητη από ποτέ.
 
Στη βάση αυτή συμμετείχε στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το Study Club ITI Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με πρωτοβουλία της κ.Σοφίας Τσιαλίκη, director του Study Club Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο τη σωστή ενημέρωση αλλά και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων επιστημόνων γύρω από τις εξελίξεις στον εν λόγω τομέα.
 
Η παρουσία του στην Κομοτηνή, που αποτελεί και την έδρα του Study Club ITI Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει σύμφωνα με τον ίδιο πολλαπλή σημειολογία, καθώς αποτελεί ένα καλό βήμα για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών αλλά και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο γειτνιαζουσών χωρών.

Σοφία Τσιαλίκη «Βασικός μας στόχος η προώθηση και η διασπορά της γνώσης σχετικά με τα εμφυτεύματα, πάνω στις αρχές της επιστημονικής ανεξάρτητης γνώσης και τη μη κερδοσκοπικά κατευθυνόμενη σκέψη»

Λίγες μέρες πριν την πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην περιοχή μας η κ. Σοφία Τσιαλίκη, director του Study Club Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μίλησε στο Ραδιόφωνο του Παρατηρητή σχετικά με τις δράσεις και τους στόχους της International Team of Implantology, στο πλαίσιο της οποίας δραστηριοποιούνται και τα study clubs σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
 
Όπως εξήγησε πρόκειται για μία ακαδημαϊκή διεπιστημονική οργάνωση που σχετίζεται με την εμφυτευματολογία, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της πριν από είκοσι χρόνια στην Ελβετία. Πρόκειται πλέον για μία παγκόσμια οργάνωση που αποτελείται από επαγγελματίες αφοσιωμένους στην εμφυτευματολογία που έχει ως στόχους την προώθηση και τη διασπορά της γνώσης σχετικά με τα εμφυτεύματα και τους σχετικούς τομείς και ως βασικές της αρχές την επιστημονική ανεξάρτητη γνώση και τη μη κερδοσκοπικά κατευθυνόμενη σκέψη.
 
Πρόκειται για μία ΜΚΟ που απευθύνεται σε αφοσιωμένους επαγγελματίες του τομέα της εμφυτευματολογίας, οι οποίοι πρωτοστατούν στη σωστή χρήση των εμφυτευμάτων και μέσω των Study Clubs ανταλλάσουν απόψεις προς όφελος του ασθενούς.
 
Η κ. Τσιαλίκη στάθηκε ιδιαίτερα στον συντονισμό και την υποστήριξη εργασιών που αφορούν την έρευνα, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση που παρέχεται για τις ιδιαιτερότητες και τη συσχέτιση της περιοδοντολογίας με την εμφυτευματολογία μέσω από συγκεκριμένους τομείς, σε συνεχή «δια βίου» όπως επεσήμανε μάθηση μέσω δομών όπως τα Study Clubs.
 
Σήμερα η οργάνωση αριθμεί περισσότερα από 15.000 ενεργά μέλη παγκοσμίως και 800 και πλέον επιστημονικούς συνεργάτες, αριθμός που βαίνει ολοένα αυξανόμενος, ενώ σε ό, τι αφορά τη χώρα μας το Study Club Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί ένα από τα έντεκα συνολικά Study Clubs Ελλάδας και Κύπρου.
 
Από το 2012 και μετά, έτος ίδρυσης του Club στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη οργανώνονται κάθε χρόνο τέσσερα Study Clubs στα οποία συμμετέχουν ως ομιλητές αξιολογότατοι επιστήμονες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το εξωτερικό. 

Αιχάν Καρά Γιουσούφ «Συναντήσεις όπως αυτές βοηθούν όχι μόνο στην περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνοτουρκική φιλίας αλλά και στη συνολική προσέγγιση των λαών της Βαλκανικής»

Μεταξύ των παρευρισκομένων επιστημόνων ήταν και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο οποίος, αυτή τη φορά με την επαγγελματική του ιδιότητα, αυτή του οδοντιάτρου, παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ομιλία του Dr Korkud Demirel, με τον οποίο, όπως έκανε γνωστό ήταν και συμφοιτητές.
 
Σε δηλώσεις του που ακολούθησαν ο κ. Καρά Γιουσούφ εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην εκδήλωση, «σε μία διαφορετική ατμόσφαιρα σε σχέση με αυτή της πολιτικής» όπως είπε χαρακτηριστικά, που του προσέφερε μάλιστα την δυνατότητα να επιβεβαιώσει εκ νέου πως «το επάγγελμα του οδοντιάτρου είναι ιερό καθώς κάνουμε τα στόματα των ανθρώπων υγιή και όμορφα και επομένως θεωρώ ότι το επάγγελμα του οδοντιάτρου ήταν η πιο σωστή επιλογή που έκανα στη ζωή μου».
 
Ο κ. Καρά Γιουσούφ επεσήμανε πως θα είναι αρωγός σε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια προσέγγισης των δύο χωρών, όχι μόνο σε θέματα εμπορίου και οικονομίας αλλά και επιστημονικά, ευχόμενος αντίστοιχες συναντήσεις να πραγματοποιούνται πιο συχνά στο μέλλον καθώς «όχι απλά βοηθούν στην ελληνοτουρκική φιλία αλλά και στην προσέγγιση των λαών της Βαλκανικής».

Τα Μέλη του Study Club Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σοφία Τσιαλίκη
Βαχέ Γκουμουσιάν
Σαράντης Τσιρτσίδης
Σωτήρης Βαφειάδης
Σταύρος Κουκουδέτσος
Γιώργος Γκίκας
Νίκος Πετρίδης Νίκος
Αγάθη Κουτσούλη
Ζαχαρίας Δρόσος
Παναγιώτης Βαλσαμάς 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.