Τον Αγιο Αθανασιο γιορτασαν Αιγειρος, Κοσμιο και Σαλπη

Λατρευτικές εκδηλώσεις προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Τα γιορτινά τους φόρεσαν τρεις οικισμοί της Ροδόπης για την εορτή του Αγίου Αθανασίου. Λατρευτικές εκδηλώσεις παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, έλαβαν χώρα, σε Αίγειρο Κόσμιο και Σάλπη.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος προέστη της Λιτανείας της εικόνας του Αγίου στην Αίγειρο. Κατόπιν μετέβη στο Κόσμιο, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό και κατόπιν προέστη της Ιεράς Λιτανείας της Εικόνας.

Τέλος την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σάλπης και ευχήθηκε τις πρεσβείες του Αγίου για υγεία και δύναμη σε όλους.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν και αρκετοί πολιτικοί εκπρόσωποι της περιοχής, όπως μεταξύ άλλων, ο βουλευτής κ. Δημήτρης Χαρίτου, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Κυριαζής και Δημήτρης Πολιτειάδης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Θέμης Τζενετίδης, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο πρόεδρος της Κ. Καραθεοδωρή και εορτάζοντας Αθανάσιος Λάπατας, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Ροδόπης κ. Φελίνα Καζάκου και κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο επικεφαλής της Σύμπραξης Προοπτικής κ. Αντώνης Γραβάνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας παράταξης, κ. Γιώργος Θεοχαρίδης κ. Βαγγέλης Λαφτσής, η επικεφαλής της ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής κ. Ελένη Λαφτσή, ο υποψήφιος βουλευτής κ. Γιώργος Μανανάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.