Το ζητημα της στεγης του Συλλογου Καππαδοκων εθεσε στον Ν. Χαρδαλια ο Ν. Τσαλικιδης

Θετική η ανταπόκριση του υφυπουργού

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, στο πλαίσιο της παρουσίας του πρώτου στην περιοχή μας.

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής» ο κ. Τσαλικίδης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συνάντησης επισημαίνοντας πως «θέσαμε διάφορα ζητήματα για την περιοχή. Μεταξύ αυτών και ένα πολύ σημαντικό, που άπτεται της αρμοδιότητάς του και έχει να κάνει με την παραχώρηση του στρατιωτικού ακινήτου, του τέως τελωνείου Κομοτηνής, που είχε παραχωρηθεί στον Σύλλογο Καππαδοκών». Ο κ. Τσαλικίδης αποκάλυψε πως , «ο υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της παραχώρησης επ’ αόριστον», ενώ εξήγησε πως «ανανεώσαμε το ραντεβού μας τηλεφωνικώς εντός της επόμενης εβδομάδας ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση σε ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, όπως είναι ο δήμος για παράδειγμα, έτσι ώστε να το παραλάβει και αργότερα να το παραχωρήσει στον Σύλλογο Καππαδοκών. Νομίζω πως είναι μια θετική εξέλιξη για το συγκεκριμένο κτίριο, τη στηρίζουμε και είμαστε από κοντά, παρακολουθώντας την εξέλιξή του».

Εργασίες καθαρισμού στο οδικό δίκτυο της Ροδόπης

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης αναφέρθηκε και στις εργασίες καθαρισμού που εκτελούν αυτή την περίοδο συνεργεία της περιφέρειας. «Ξεκινήσαμε εργασίες καθαρισμού, λόγω και της περιόδου, από κλαδιά και χόρτα προς τις παραθαλάσσιες περιοχές αρχικά, ώστε να υπάρχει λειτουργικότητα και ασφάλεια στο οδικό δίκτυο. Φέτος ξεκινήσαμε λίγο πιο νωρίς σε σχέση με άλλες χρονιές. Προβλέψαμε να υπάρχει εργολαβίες για το σύνολο της Ροδόπης, οπότε τα μηχανήματά μας έχουν την “πολυτέλεια” να κινηθούν πιο ελεύθερα φέτος και να ξεκινήσουμε από περιοχές που θα έχουν μεγάλη επισκεψημότητα μέσα στις γιορτές» εξήγησε ο ίδιος.

Ταυτόχρονα με τις εν λόγω εργασίες, όπως επεσήμανε ο κ. Τσαλικίδης, θα γίνουν και εργασίες διαγραμμίσεων, μικρής κλίμακας αρχικά, και αργότερα μέσα στη θερινή περίοδο θα υλοποιηθεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει διαγραμμίσεις σημάνσεις και στηθαία σε ένα μήκος δικτύου 300 χλμ. με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ.

Τον Αύγουστο η επισκευή των μικροφραγμάτων στον Κομψάτο

Τέλος αυτή την περίοδο αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος για την επισκευή των μικροφραγμάτων στον Κομψάτο, ένα έργο σημαντικό για την άρδευση της περιοχής και τη διαχείριση των υδάτων της περιοχής με τον αντιπεριφερειάρχη να διευκρινίζει πως το έργο είναι της τάξεως των 120.000 ευρώ και μέσα στον Αύγουστο, που είναι η κατάλληλη περίοδος για να μπορέσουν να μπουν τα μηχανήματα στο ποτάμι, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επιδιορθώσουμε τα μικροφράγματα στον Κομψάτο ώστε μην έχουμε ξανά τέτοια προβλήματα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.