Το υπουργειο περιμενει ο Δημος Κομοτηνης… για τον δρομο Καρυδιας-Καλχα

Την ώρα που η διάβρωση συνεχίζει το έργο της και ο δρόμος παραμένει κλειστός

Την αποδοχή του αιτήματος να συμπεριληφθεί ο χώρος του δρόμου Καρυδιάς – Κάλχα, που κατά τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις αρχές του χρόνου είχε υποχωρήσει, με τον μισό να καταλήγει στην κοίτη του παρακείμενου ποταμού, στις περιοχές κατάστασης έκτακτης ανάγκης, περιμένει ο Δήμος Κομοτηνής για να προχωρήσει στις εργασίες.

Να θυμίσουμε πως στα τέλη Ιανουαρίου, ο δρόμος στην έξοδο του οικισμού της Καρυδιάς προς Κάλχα, έκλεισε γιατί το παρακείμενο ποτάμι «έφαγε» το υπόστρωμα του δρόμου, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το μισό οδόστρωμα και ο δρόμος να γίνει απροσπέλαστος.

Ο δρόμος παραμένει κλειστός, ενώ για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επισκευής του, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης είχε ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών, και ειδικότερα τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, που είχε επισκεφτεί την περιοχή στα μέσα Μαρτίου, να κηρυχθεί και η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μιας διαδικασία που βοηθά στην επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης.

Να σημειωθεί πως στο χώρο οι κινήσεις θα πρέπει να γίνουν σε συντονισμό με την Περιφέρεια, μιας και ο δρόμος είναι αρμοδιότητα του Δήμου Κομοτηνής, αλλά η κοίτη του ποταμού αρμοδιότητα της ΠΑΜΘ.

Παρά τις δεσμεύσεις όμως, η κήρυξη αυτή δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα ο δρόμος να μην έχει επισκευαστεί μέχρι σήμερα, ενώ η διάβρωση συνεχίζει το έργο της στο χώρο, απειλώντας να πάρει και μεγαλύτερα κομμάτια του τσιμεντωμένου δρόμου στο ποτάμι.

Ο δρόμος για αυτό το λόγο παραμένει κλειστός, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος για τους διερχόμενους. Όσο για το πότε θα επισκευαστεί, αυτό, φαίνεται πως εξαρτάται από το μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.