Το βοηθεια στο Σπιτι-Δομη Αιγειρου εφερε κοντα παιδια και γιαγιαδες

Με παραδοσιακά παραμύθια, παιχνίδια και ζωγραφιές

Στο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κομοτηνής και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γιαγιάς, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Δομής Αιγείρου διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στις γιαγιάδες που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα.

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν η αναγνώριση της πολύτιμης δουλειάς και αγάπης που τόσο απλόχερα δίνουν οι γιαγιάδες κάθε μέρα στα παιδιά και τα παιδιά των παιδιών τους.

Στην ίδια εκδήλωση, τιμώντας παράλληλα την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Αιγείρου, οι γιαγιάδες διηγήθηκαν παραδοσιακά παραμύθια στα παιδιά και έπαιξαν το παραδοσιακό παιχνίδι «Το Δαχτυλίδι».

Οι εργαζόμενες του Βοήθεια στο Σπίτι Αιγείρου χάρισαν παιδικά βιβλία για την βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου και τα παιδιά έκαναν ζωγραφιές που σχημάτιζαν τη «Σκάλα της Αγάπης».  

Με αφορμή την πιο πάνω εκδήλωση επιβεβαιώθηκε ότι η συνύπαρξη ηλικιωμένων και παιδιών δρα θεραπευτικά, αφού η επαφή αυτή γεφυρώνει τις γενεές, ενώ δημιουργεί συγκίνηση και θαυμασμό από τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.