Το βαμβακι της Κομοτηνης γνωρισε η Bayer

Περιοδεία του τομέα επιστήμης γεωργίας της Bayer στα αγροκτήματα με ποικιλίες βαμβακιού FiberMax στην Κομοτηνή

Επισκέψεις σε πειράματα αγρού με ποικιλίες βαμβακιού FiberMax σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Κομοτηνή, διοργάνωσε ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer.

Στις επισκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν από τις 13/09 έως τις 17/09, συμμετείχαν γεωπόνοι της εταιρείας, βελτιωτές βαμβακιού από την Αμερική και Ευρωπαίοι εκπρόσωποι της Bayer.

Αυτές έγιναν σε πειράματα βαμβακιού που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, στην Αλιστράτη Σερρών, στα Γιαννιτσά και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στην Πηνειάδα Τρικάλων, στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και στη Λειβαδιά.
Οι επισκέψεις ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές για όλες τις πλευρές και συνέβαλαν στη δημιουργία θετικών προσδοκιών για τις νέες ποικιλίες βαμβακιού της Bayer στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της προώθησης του προγράμματος «Πιστοποίηση FiberMax με Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές» (“Certified Sustainable FiberMax”), αλλά και στη γενικότερη προσπάθεια της Bayer να εμβαθύνει περαιτέρω στην αλυσίδα αξίας του βαμβακιού, σημαντικοί εκπρόσωποι της Bayer από την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποίησαν επίσκεψη στο νηματουργείο «Κλωστήρια Θράκης ΑΒΕΕ» στην Κομοτηνή και στην εταιρεία ειδών ένδυσης «Κομοτέξ Α.Ε.» στην Ξάνθη.

Το 2016 η Bayer συνεργάστηκε πιλοτικά με τις εταιρείες αυτές για την δημιουργία νήματος CSF και υφάσματος CSF, αντίστοιχα, που προέρχονται αποκλειστικά από πιστοποιημένη CSF ίνα βαμβακιού.

Οι πρώτες πιλοτικές δοκιμές αποδεικνύουν ότι το νήμα και, αντίστοιχα, το ύφασμα που προέρχεται από ανώτερης ποιότητας ίνα βαμβακιού CSF επιδεικνύουν καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το μέσο όρο της αγοράς, τα οποία είναι επιθυμητά από ολόκληρη την παραγωγική αλυσίδα του ελληνικού βαμβακιού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.