Το Τμημα Ελληνικης Φιλολογιας υποδεχτηκε τους πρωτοετεις φοιτητες του

Τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του υποδέχθηκε χθες το απόγευμα το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης.
 
Η τελετή υποδοχής, στην οποία παρέστησαν τόσο ο Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΔΠΘ κ. Κωνσταντίνος Χατζόπουλος όσο και αρκετοί καθηγητές του Τμήματος που θα διδάξουν τους νέους φοιτητές τους, ξεκίνησε με τον θερμό χαιρετισμό της Προέδρου του κ. Ζωής Γαβριηλίδου.
 

Η κ.Γαβριηλίδου ξεκίνησε ενημερώνοντας τους νέους φοιτητές για την πόλη της Κομοτηνής υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μία εκ των καλύτερων φοιτητουπόλεων της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Τμήματος, κάνοντας ειδική μνεία στο πρόγραμμα σπουδών του, την παιδαγωγική επάρκεια που προσφέρει το πτυχίο του και την πρακτική άσκηση που μπορούν να κάνουν οι φοιτητές του, καθώς και στην πληθώρα σεμιναρίων, διαλέξεων και συνεδρίων που διοργανώνει η Σχολή δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές του τμήματος να διευρύνουν τους ορίζοντές τους αλλά και να ‘ρθουν σε επαφή με σπουδαία ονόματα της επιστήμης της φιλολογίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η κ. Γαβριηλίδου ζήτησε από τους πρωτοετής φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα εφόδια που παρέχει το Τμήμα, επισημαίνοντας την ανάγκη της συστηματικής φοίτησής τους, τονίζοντας πως αυτή δεν αφορά μόνο στην παρουσία τους στα μαθήματα και της υπευθυνότητας την οποία θα πρέπει να επιδείξουν κατά τα τέσσερα επόμενα χρόνια ως μέλη της μεγάλης οικογένειας του Τμήματος.
 
Τέλος η Πρόεδρος του Τμήματος ζήτησε από τους παρευρισκομένους να μάθουν να σέβονται την διαφορετικότητα των άλλων και να βοηθούν τους αδύναμους, παρέχοντας τα παραδείγματα της φιλοξενίας των προσφύγων στις ελληνικές τάξεις.
 

Η τελετή συνεχίστηκε με την βράβευση της Κομοτηναίας κ. Μαρίας – Αργυρώς Ζαρμπούνη, η οποία εισήχθη πρώτη στο Τμήμα, η οποία μιλώντας στον «ΠτΘ» τόνισε πως αποτελεί την υλοποίηση ενός μεγάλου στόχου που είχε θέσει, υπογραμμίζοντας πως η Κομοτηνή αποτέλεσε και την πρώτη της επιλογή.
Ακολούθησε παρουσιάσεις του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της περιοχής μας, της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών αλλά και του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, καθώς και παρουσιάσεις για τη λειτουργία του φοιτητικού συλλόγου, την κοινωνική ζωή και τις επαγγελματικές προοπτικές του επαγγέλματος. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.