Το TikTok δημιουργει «Κεντρο Ελληνικων Εκλογων» εντος εφαρμογης

Θα παρέχει πληροφορίες και θεσμικές πηγές

Τη διάθεση «Κέντρου Ελληνικών Εκλογών», για τις Εθνικές Εκλογές 2023, εντός της εφαρμογής, ανακοίνωσε σήμερα το TikTok.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλατφόρμας, το Kέντρο θα παρέχει πληροφορίες και θεσμικές πηγές, σχετικές με τις εκλογές και θα παραπέμπει στους επίσημους ιστότοπους του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα, το περιεχόμενο και οι λογαριασμοί που σχετίζονται με τις εκλογές, θα λαμβάνουν μια σχετική επισήμανση που θα παραπέμπει στο Κέντρο.

Μέσω δημοφιλών hashtags για τις εκλογές θα εξασφαλίζεται η εύκολη πρόσβαση στο κέντρο, για όποιον χρήστη αναζητά σχετικές πληροφορίες. Ο επικεφαλής κυβερνητικών σχέσεων του TikTok για τη νοτιοανατολική Ευρώπη και το Ισραήλ, Τζιάκομο Λεβ Μανχάιμερ, υπογράμμισε πως η πρόσβαση σε έγκυρες πληροφορίες αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής στρατηγικής της πλατφόρμας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και την προώθηση της παιδείας στα μέσα επικοινωνίας.

Όπως είπε, το TikTok συνεργάζεται με έγκριτους fact-checkers, συμπεριλαμβανομένου του AFP στην Ελλάδα, υπενθυμίζοντας πως στο TikTok απαγορεύονται οι χορηγούμενες πολιτικές διαφημίσεις.

Οι λογαριασμοί που σχετίζονται με πολιτικό περιεχόμενο έχουν αυτόματα απενεργοποιημένες τις λειτουργίες για την εξασφάλιση εσόδων και οι πολιτικές του TikTok δεν επιτρέπουν την πρόσκληση για συγκέντρωση χρημάτων για εκστρατείες (fundraising), πρόσθεσε ο Μανχάιμερ.

«Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της πλατφόρμας και να διασφαλίσουμε το TikTok κατά τη διάρκεια των ελληνικών εκλογών. Απαγορεύουμε και αφαιρούμε περιεχόμενο που αφορά σε εκλογική παραπληροφόρηση, προώθηση βίας και άλλες παραβιάσεις των πολιτικών μας. Συνεργαζόμαστε με έγκριτους fact-checkers, συμπεριλαμβανομένου του AFP στην Ελλάδα, ενώ έχουμε εισαγάγει λειτουργίες για να παρέχουμε στην κοινότητά μας έγκυρες πληροφορίες για τις ελληνικές εκλογές, μέσα στην εφαρμογή μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.