Το ΤΙΕ και η ΣΚΑΣ τιμουν την προσφορα του Κωνσταντινου Χατζοπουλου

Εκδήλωση απονομής του τόμου «Ανδρί Κόσμος»

Ειδική εκδήλωση απονομής τιμητικού τόμου στον κ. Κωνσταντίνο Κ. Χατζόπουλο, ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας και τ. Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης (Βασ. Γεωργίου 2Β)- Κομοτηνή.

Τον τόμο, που τιτλοφορείται ως «Ανδρί Κόσμος», θα απονείμει η Κοσμήτωρ της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Πηνελόπη Καμπάκη- Βουγιουκλή και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, καθηγητής κ. Εμμμανουήλ Γερ. Βαρβούνης.

Ο τόμος «Ανδρί Κόσμος»

Τον Αύγουστο του 2017 ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Κ. Χατζόπουλος αφυπηρέτησε, έχοντας συμπληρώσει 30 σχεδόν χρόνια ευδόκιμης και παραγωγικής παρουσίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, από τα οποία τα 26 στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας στις βαθμίδες του Αναπληρωτή Καθηγητή και Καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο της «Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού».

Μια ομάδα συναδέλφων του στο Τμήμα, αποφάσισε, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, να προχωρήσει στην έκδοση τιμητικού τόμου για τον Ομότιμο σήμερα Καθηγητή Κωνσταντίνο Κ. Χατζόπουλο.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από την αφυπηρέτησή του, ήδη από το 2016, και η ανταπόκριση συναδέλφων, φίλων και μαθητών του τιμωμένου υπήρξε μεγάλη. Αυτό, βέβαια, είναι αποτέλεσμα όχι μόνον της επιστημονικής αναγνώρισης του τιμωμένου, αλλά και της ευγένειάς του, ο οποίος με βαθύ αίσθημα συναδελφικότητας δεν αρνήθηκε ποτέ τη βοήθειά του, ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.