Το Θρυλικο «Αβερωφ» επισκεφθηκαν τρια Δημοτικα της Κομοτηνης

Με ειδική άδεια από τον Υπουργό Άμυνας

Επίσκεψη στο «Θωρηκτό της νίκης» είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι μαθητές τριών δημοτικών σχολείων της πόλης μας, το 1ο, το 2ο και το 8ο, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.
 
Η εκδρομή, που ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου δημοτικού σχολείου, προέβλεπε τη μεταφορά παιδιών και γονέων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με λεωφορεία, ώστε να επισκεφθούν το Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», που για πρώτη φορά, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατέπλευσε στη συμπρωτεύουσα.
Στόχος, ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά το ένδοξο αυτό πλοίο, το οποίο συνέδεσε το όνομά του με μια από τις πιο συναρπαστικές σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, την οποία και διαμόρφωσε.
 

Με σύμμαχο μια ηλιόλουστη μέρα, μαθητές και γονείς ξεναγήθηκαν στους χώρους του, που έχει σφραγίσει η εμβληματική, ηρωική μορφή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη -χώροι μάχης και ανάπαυσης.
 

«Πρόκειται για μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία, που οι μαθητές θα κρατήσουν ανεξίτηλη στη μνήμη τους. Εμείς, ως γονείς, νιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, που τρία δημοτικά σχολεία της πόλης μας, κατάφεραν να έχουν αυτή τη μοναδική εμπειρία» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέως και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού ευχαριστώντας στη συνέχεια προσωπικά «τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, που έδωσε ειδική άδεια μετά από αίτημα μας στο ΓΕΕΘΑ ώστε να πραγματοποιηθεί η οργανωμένη εκδρομή των μαθητών της Κομοτηνής, καθώς τα Σαββατοκύριακα δεν επιτρέπονται εκπαιδευτικές εκδρομές. Η συμβολή του ήταν καθοριστική για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης που είχε ως αποτέλεσμα την εθνική ανάταση και ανύψωση του εθνικού αισθήματος στοιχεία σημαντικά για τους μαθητές μας, μαθητές μιας περιοχής ιδιαίτερης όπως είναι η Κομοτηνή».
 
Επίσης, ευχαριστεί τον κυβερνήτη, Αρχιπλοίαρχο (ΠΝ) Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο, «για την εμπεριστατωμένη ξενάγηση, καθώς και το πλήρωμα του «Γ. Αβέρωφ», για τη φροντίδα και την ευγένεια, με την οποία μας περιέβαλαν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.