Το θεμα των εμπορικων πρακτικων θα συζητησουν Σκρεκας και εκπροσωποι σουπερ μαρκετ

«Σκοπός είναι να γίνονται πραγματικές και όχι παραπλανητικές εκπτώσεις και προσφορές» τονίζει ο Υπουργός Ανάπτυξης

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ θα έχει αύριο ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, για να συζητήσει το θέμα των εμπορικών πρακτικών. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλο το εύρος της αγοράς, ενώ σημείωσε ότι οι περισσότερες προωθητικές ενέργειες προέρχονται από τους προμηθευτές και όχι από τις εταιρείες των σούπερ μάρκετ.

Ο Κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι σκοπός είναι να γίνονται πραγματικές και όχι παραπλανητικές εκπτώσεις και προσφορές και γι’ αυτό προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης σχετική μεταρρύθμιση. Ταυτόχρονα, όπως είπε, έχει αρχίσει να λειτουργεί η πρωτοβουλία της μόνιμα χαμηλής τιμής, καθώς έχουν ενταχθεί, μέχρι σήμερα, 931 προϊόντα από 77 εταιρείες, ενώ υπενθύμισε ότι έχουν επιβληθεί περίπου 9 εκατ. ευρώ πρόστιμα, εκ των οποίων τα 4 εκατ. ευρώ τις τελευταίες 3 με 4 εβδομάδες, και από το σύνολο αυτό το 70% έχει εισπραχθεί ήδη ή έχει βεβαιωθεί στις ΔΟΥ. Επίσης πρόσθεσε ότι προσφάτως κατέθεσε στη Βουλή το διπλότυπο είσπραξης προστίμου 1 εκατομμυρίων ευρώ από πολυεθνική εταιρεία.

«Τα πρόστιμα είναι αποτελεσματικά γιατί βλέπουμε ότι οι τιμές στα προϊόντα των εταιρειών, στις οποίες επιβάλλονται, μειώνονται τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη πολυεθνική μείωσε έως 25% τις τιμές και, αν δεν μειώσουν και οι άλλες, θα επιβληθεί νέο πρόστιμο», σημείωσε ο κ. Σκρέκας, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το πρόβλημα της ακρίβειας, που αποτελεί διεθνές φαινόμενο, τόσο με μέτρα στήριξης όσο και μέσω των ελέγχων σε όλη την εμπορική αλυσίδα, ώστε να μειωθούν οι τιμές.

Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε και τη σημασία της χρήσης της πλατφόρμας eKatanalotis ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής, πριν επισκεφτεί κάποιο κατάστημα, τις ανταγωνιστικές τιμές στα προϊόντα που θέλει να αγοράσει, και υπενθύμισε ότι σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα και για καταγγελίες μέσα από την ίδια πλατφόρμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.