Το τενις φερνει ΤΕΦΑΑ και «Ηροδικο» πιο κοντα

Επίδειξη τένις σε αναπηρικό αμαξίδιο από τον «Ηρόδικο» σε φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Επίδειξη του αθλήματος του τένις σε αναπηρικό αμαξίδιο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στην Μεταλλουργική. Στην επίδειξη συμμετείχαν τόσο φοιτητές της κατεύθυνσης τένις του τμήματος όσο και αθλητές του σωματείου «Ηρόδικος».
Η επίδειξη αυτή ήταν ακόμα ένα σημείο συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου και σωματείου, το οποίο έχει θέσει ανάμεσα στις προτεραιότητές του τη διάδοση της γνώσης για τα αθλήματα στα οποία δραστηριοποιείται προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και μακροπρόθεσμα και των ίδιων των ατόμων με αναπηρία. 

Κωνσταντίνος Μάντης «Θέλουμε να έχουμε τέτοιες συνεργασίες γιατί βοηθούν και τους συλλόγους και πρωτίστως τα παιδιά»


 
Ιδιαίτερη τιμή τους χαρακτήρισε την επίσκεψη του Ηρόδικου στις εγκαταστάσεις της Μεταλλουργικής ο κ. Κωνσταντίνος Μάντης, καθηγητής του ΤΕΦΑΑ, τονίζοντας πως είναι ένας από τους λίγους συλλόγους που ενδιαφέρονται για αυτού του είδους τις επιδείξεις.

Άλλωστε θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό εκπαιδευτικά τα παιδιά της ειδικότητας του τένις να δουν πως διεξάγεται ένας αγώνας τένις με αμαξίδιο. «Θέλουμε να έχουμε τέτοιες συνεργασίες γιατί βοηθούν και τους συλλόγους και πρωτίστως τα παιδιά» τόνισε, επισημαίνοντας πως οι περισσότεροι αθλητικοί σύλλογοι δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για να κάνουν ανάλογες δράσεις.

«Εμείς έχουμε κατά καιρούς έρθει σε επαφή με συλλόγους αλλά κανένας δεν έχει ανταποκριθεί. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έρχεται εδώ ένας σύλλογος και μπράβο στην προσπάθεια που κάνουν ο προπονητής, ο πρόεδρος και όλα τα μέλη του σωματείου για τους αθλητές» έκλεισε.
 

Γιάννης Λημνιούδης «Τα άτομα με αναπηρία πραγματικά πρεσβεύουν τον ορισμό της θέλησης και της προσπάθειας»

 
Η προσπάθεια του Ηρόδικου στον τομέα του τένις με αμαξίδιο ξεκίνησε μόλις πριν από 7 μήνες, τόνισε ο προπονητής στο τένις κ. Γιάννης Λημνιούδης προσπαθώντας να εισάγουν στο χώρο άτομα με αναπηρία.
«Η διαδρομή μέχρι τώρα μπορούμε να πούμε ότι έχει στεφτεί με μεγάλη επιτυχία, ήδη οι τρείς αθλητές μας έχουν πάρει μέρος σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες με αρκετά μεγάλες επιτυχίες» σημείωσε.
 
Για αυτό και βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις ώστε να κάνουν μια παρουσίαση στους φοιτητές που έχουν επιλέξει την ειδικότητα του τένις, που είναι οι αυριανοί προπονητές στο άθλημα, θεωρώντας πως η μετάβαση από το τένις στο τένις σε αμαξίδιο είναι κάτι πολύ εφικτό και εύκολο για τον καθένα.
 
Το άθλημα, επισήμανε, χρειάζεται θέληση, κάτι που το έχουν οι αθλητές που ασχολούνται με αυτό.

«Αυτό που βλέπουμε στα άτομα με αναπηρία, που πραγματικά πρεσβεύουν τον ορισμό της θέλησης και της προσπάθειας, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το τι μπορούν να καταφέρουν και σε πόσο μικρό χρονικό διάστημα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λημνιούδης.
 
Μάλιστα το ενδιαφέρον για το άθλημα είναι σημαντικό, με το σύλλογο να θεωρείται ήδη μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο άθλημα στην Ελλάδα με τους 3 του αθλητές, ενώ υπάρχει η ελπίδα πως αυτοί θα γίνουν πολύ περισσότεροι στο άμεσο μέλλον.
 

Μιχάλης Ραγκούσης «Σκοπός μας είναι να μεταφέρουμε τη γνώση»

 
Τέλος ο πρόεδρος του Ηρόδικου κ. Μιχάλης Ραγκούσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως εδώ και εφτά μήνες υπάρχει αυτό το τμήμα στο σύλλογο, και με την τεχνογνωσία που έχει φέρει ο κ. Λημνιούδης που έχει εξειδικευτεί σε αυτό, αποφάσισαν να το προωθήσουν πιο συντονισμένα και οργανωμένα, αποδίδοντας αυτά που πρέπει ως καθηγητής προς φοιτητές.
Για αυτό μάλιστα και θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία, ώστε τουλάχιστον μία φορά το εξάμηνο να μεταδίδουν τη γνώση στους φοιτητές.


«Είναι άμεσος συνεργάτης μας το πανεπιστήμιο και όλες οι ειδικότητες του ΤΕΦΑΑ. Σκοπός μας είναι να μεταφέρουμε τη γνώση, όταν θεωρούμε ότι την έχουμε ολοκληρωμένα, γιατί ουσιαστικά αυτοί οι φοιτητές θα βρεθούν μπροστά σε ένα άτομο με αναπηρία που θα θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και θα πρέπει να έχουν όσα περισσότερα εφόδια γίνεται για αυτό» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.