Το ΤΕΦ ΔΠΘ υποδεχεται στην Κομοτηνη φοιτητες και διδασκοντες απο 7 Πανεπιστημια του εξωτερικου

Μαθήματα εκμάθησης της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και διαλέξεις πάνω στον Ελληνικό Πολιτισμό με έμφαση στη Θράκη μέσω του Προγράμματος «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός»

Τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στη «Λέσχη Κομοτηναίων» θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του ΜΕΙΚΤΟΥ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  ERASMUS+ ΜΕ  ΙΔΡΥΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΔΠΘ (Erasmus+ Blended Intensive Programme-BIP) και Τμήμα διοργάνωσης το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας με συντονιστές  την Επ. Καθηγήτρια  Μαστρογιάννη Άννα και τον Καθηγητή Τσομή Γεώργιο.

Ο τίτλος του  Προγράμματος ΒΙΡ είναι «Greek Language and Culture (Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός)» και θα διαρκέσει από την 25.09.2023 έως την 29.09.2023 (δραστηριότητες με φυσική παρουσία) στην πόλη της Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας.  Φοιτήτριες/Φοιτητές και διδάσκουσες/διδάσκοντες από 8 Πανεπιστήμια θα πλαισιώσουν το Πρόγραμμα αυτό:  

  1. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,
  2. Sofia University “St Kliment Ohridski”, 
  3. University of Bucharest,
  4. University of Napoli,
  5. University of Murcia (Spain),
  6. University of Saarbrücken (Germany) , 
  7. University of Ljubljana (Slovenia) και
  8. University of Tirana.

    Η εναρκτήρια αυτή τελετή θα πλαισιωθεί από μία μικρή συναυλία Αρχαίας Ελληνικής Λύρας με σολίστ την κυρία Ευαγγελία Κοψαλίδου,  μέλος ΕΔΙΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π..Θ.

Το πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα στο πλαίσιο Erasmus+ ΒΙΡ με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός» περιλαμβάνει μαθήματα και διαλέξεις τριών ωρών το πρωί και δύο ωρών το απόγευμα. Κατά τις πρωινές ώρες  οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν μαθήματα εκμάθησης της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, (Επίπεδα Α1 – Γ1). Τα μαθήματα γλώσσας θα πραγματοποιούνται από διδάσκουσες των ιδρυμάτων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Τα απογεύματα  οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν διαλέξεις πάνω στον Ελληνικό Πολιτισμό με έμφαση στη Θράκη, θα ασκηθούν στην εκμάθηση παραδοσιακών χορών της Θράκης, θα ξεναγηθούν σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους  και σημαίνοντα μνημεία της περιοχής και θα συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις της  πόλης της Κομοτηνής. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής και η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ως κλειδί για την κατανόηση του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού, ο οποίος  αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ευρωπαϊκής κληρονομιάς και τονώνει την αίσθηση της ευρωπαϊκής συνείδησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.