Το ταξιδι της προσφυγοπουλας Αμαλ

Έφτασε στην Ελλάδα στο ταξίδι της από τη Συρία στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, σε μία «Οδύσσεια 10 εκατομμυρίων βημάτων»

Η «μικρή Αμάλ» είναι μία μαριονέτα ύψους 3,5 μέτρων, που δημιουργήθηκε από τη φημισμένη Handspring Puppet Company, και πραγματοποιεί ένα ταξίδι ξεκινώντας από τη Συρία και φτάνοντας στην Χίο, τον πρώτο σταθμό της στην Ελλάδα, την Τρίτη 11 Αυγούστου 2021.

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΧΟΥΡΗΣ

Το Ταξίδι είναι ένα διεθνές φεστιβάλ τεχνών και συγχρόνως ένας αγώνας αντοχής. Η Μικρή Αμάλ, μία κούκλα ύψους 3,5 μέτρων, θα διασχίσει την Ευρωπαϊκή ήπειρο για να ρίξει φως στις ιστορίες εκατομμυρίων νεαρών προσφύγων. Θα περάσει από 8 χώρες, θα γίνει δεκτή με εκατοντάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά κατά μήκος της διαδρομής της.

Θα περπατήσει για όλα εκείνα τα παιδιά που αναγκάζονται να πραγματοποιήσουν ασύλληπτα ταξίδια σε συνθήκες που απειλούν την ίδια τη ζωή τους, πολλά από αυτά ασυνόδευτα και αποκομμένα από τις οικογένειές τους. Η Μικρή Αμάλ θα περπατήσει για να μην τα ξεχάσουμε.

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΧΟΥΡΗΣ

«Σε μία εποχή που ο δημόσιος λόγος είναι τόσο έντονα διχασμένος, και κατά την οποία οι ασφαλείς και νόμιμες οδοί για τους πρόσφυγες κλείνουν η μία μετά την άλλη, η τέχνη έχει να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στο να αλλάξει την αντιμετώπισή μας και να φέρει τους ανθρώπους κοντά. Ελπίζουμε πως Το Ταξίδι θα φωτίσει τις διαδρομές που οι πρόσφυγες αναγκάζονται να ακολουθήσουν και πως θα μας κάνει να διεκδικήσουμε έναν κόσμο όπου οποιοσδήποτε αναζητά άσυλο θα μπορεί να φτάσει σε αυτό με ασφάλεια.» σημείωσε η Beth Gardiner-Smith, διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού Safe Passage.

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΧΟΥΡΗΣ

Η Αμάλ ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελλάδα από την Χίο, ενώ στη χώρα μας θα κάνει στάση επίσης στα Ιωάννινα, την Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, την Ελευσίνα, την Αθήνα, τον Πειραιά και την Πάτρα, πριν περάσει στην Ιταλία.

Η εκστρατεία έχει σκοπό να ενθαρρύνει τον κόσμο να δείξει την ανθρωπιά και τη φιλοξενία του σε εκείνους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους και ξεκινήσουν μία νέα ζωή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.