Το συνολο των προβληματων αστυνομευσης της περιοχης στο επικεντρο της συναντησης του αρχηγου της ΕΛΑΣ με τις ΕΑΥ της περιφερειας

Πέντε προτάσεις της ΕΑΥ Ροδόπης σε απόλυτη προτεραιότητα

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβαλά, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστρατήγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Α.Μ.Θ. Ταξιάρχου κ. Νικόλαου Μενεξίδη είχαν την περασμένη Τετάρτη τα Προεδρία των Συνδικαλιστικών Αστυνομικών Ενώσεων της περιφέρειας, επωφελούμενα της παρουσίας στην Κομοτηνή του κ. Τσουβαλά.
 
Στην συνάντηση που διήρκησε πάνω από δύο ώρες, τα Προεδρεία ενημέρωσαν αναλυτικά τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ για τα τοπικά προβλήματα που απασχολούν τα μέλη των Ενώσεων και αιτήθηκαν λύσεις οι οποίες θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους πολίτες της Θράκης αλλά και στη βελτίωση συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων στην περιοχή Αστυνομικών Υπαλλήλων.
 
Αναλύοντας τα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:
 
«Έγινε αναλυτική περιγραφή της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής μας ένεκα του περιορισμού των λειτουργικών δαπανών, της αύξησης υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων (διαχείριση προσφυγικού μεταναστευτικού – φύλαξη Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής) και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που δημιουργούν αναπόφευκτα αδυναμία αποτελεσματικής προστασίας της ασφάλειας του πολίτη.
 
Αιτηθήκαμε μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου υπηρεσιακών οχημάτων με οχήματα νέας τεχνολογίας και την ανανέωση του υλικοτεχνικού μας εξοπλισμού, την αύξηση των οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ροδόπης – στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας – και την κάλυψη όλων αυτών με αστυνομικό προσωπικό, την απαλλαγή της Δ.Α. Ροδόπης από την υποχρέωση διάθεσης αστυνομικού προσωπικού σε άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας στα πλαίσια της αντιμετώπισης του προσφυγικού θέματος και της παράτυπης μετανάστευσης, την συνέχιση – αύξηση ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό και εφοδιασμό με τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Μεθοριακού Σημείου Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας, την λειτουργία του Ιατρείου της Δ.Α. Ροδόπης, του ιδρυθέντος με το Π.Δ.25/2011 Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής και τέλος την δημιουργία παιδικού σταθμού για τα παιδιά των υπηρετούντων αστυνομικών στην Δ.Α. Ροδόπης, στη Σχολή Αστυφυλάκων και στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής – στις εγκαταστάσεις του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής.
 
Ο κ. Αρχηγός μας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στα προβλήματα που μας απασχολούν, καθώς και για την από πλευράς του Αρχηγείου δρομολόγηση λύσεων σε αυτά, αναφέροντας παράλληλα ότι παραμένουν δυσεπίλυτα τα δύο μεγαλύτερα εκ των προβλημάτων μας, αυτά δηλαδή της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και της εξεύρεσης οικονομικών πόρων.

Ανέφερε ότι με την υπογραφή του νέου Π.Δ. που αφορά στον Κώδικα Μεταθέσεων, επιλύονται αδικίες του ισχύοντος συστήματος, ότι η Αναδιάρθρωση – Αναδιάταξη των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα ξεκινήσει αρχές Φθινοπώρου, ότι την ίδια περίοδο θα συγκροτηθεί Επιτροπή για να εξετάσει τη δυνατότητα άσκησης δεύτερου επαγγέλματος από αστυνομικούς και θα αναβαθμιστεί η Επιτροπή που εξετάζει τις περιπτώσεις Ανδραγαθίας.
 
Ο κ. Αρχηγός αφουγκραζόμενος τα προβλήματά μας, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας, δηλώνοντας πως από την πλευρά του θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα εξ αυτών.
 
Υποσχέθηκε δε, ότι από τα τοπικά μας προβλήματα θα τεθούν σε απόλυτη προτεραιότητα οι προτάσεις μας που αφορούν στην φύλαξη του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής και του Δικαστικού Μεγάρου, της λειτουργίας Ιατρείου στην έδρα της Δ.Α.Ροδόπης, της λειτουργίας Παιδικού Σταθμού και της συνέχισης των ενισχυτικών αποσπάσεων αστυνομικών από Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας προς της Δ.Α.Ροδόπης προκειμένου για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας του Μεθοριακού Σημείου Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας.
 
Το Διοικητικό μας Συμβούλιο συγχαίρει τον κ. Αρχηγό και εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την πρωτοποριακή του πρωτοβουλία επίσκεψης της περιοχής μας και συνάντησής του με τους Συνδικαλιστικούς φορείς των Αστυνομικών Υπαλλήλων, καθώς επίσης για το ενδιαφέρον και την εκ μέρους του δηλωθείσα πρόθεση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Ροδόπης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.