Το «Σπιτι της Ευρωπης» ανοιγει τις πορτες του στην Ξανθη

Σε νέα γραφεία το παράρτημα του Europe Direct

Παρουσία του Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Φώτη Μάρη, του Δημάρχου Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη, Εκπροσώπου του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Αντιδημάρχων, Προέδρων Τμημάτων και Καθηγητών του ΔΠΘ, εκπροσώπων Φορέων των πολίτων της περιοχής, έκανε την αρχή για το νέο έτος το Europe Direct ΑΜΘ στην Ξάνθη. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε για την κοπή πίτας, εγκαινίασε τη νέα «στέγη» του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της περιφέρειάς μας, στο κτίριο ΣΕΦΚΙΕΤ, το οποίο βρίσκεται στην οδό 4ης Οκτωβρίου 1919, νο.42 στην πόλη της Ξάνθης.

«Κάπως έτσι, το ιστορικό αυτό κτίριο, γίνεται όχι απλά προσβάσιμο για τους πολίτες, αλλά κόμβος ενημέρωσης, διαλόγου και σημείο έναρξης δημιουργικών συνεργασιών, φέρνοντας την μεγάλη Οικογένεια της Ένωσης κυριολεκτικά δίπλα στην πόρτα μας» σχολίασαν οι υπεύθυνοι του Κέντρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Καθηγήτρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κα. Μαρία Μιχαλοπούλου, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των μέχρι τώρα δράσεων ενώ στη συνέχεια ο Επικεφαλής-Συντονιστής του Εurope Direct AΜΘ, κ. Παναγιώτης Μπαρδάκης, μίλησε για τους στόχους και τις προκλήσεις του 2023.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.