Το Σωματειο Εργαζομενων Diaxon για την απολυση εργαζομενης απο το Εργατικο Κεντρο Κομοτηνης

«Μια από τις πιο μαύρες σελίδες στο Εργατικό Κίνημα της περιοχής»

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για την απόλυση εργαζόμενης από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Αυτή τη φορά ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στη Diaxon ABEE «Σπάρτακος» στην οποία αναφέρεται:
 
«Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά του Προέδρου και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.
 
 Οι κύριοι αυτοί «συνάδελφοι» και «συνδικαλιστές» απέλυσαν και ταυτόχρονα μήνυσαν, ώστε να μην δώσουν αποζημίωση, την υπάλληλο και παράλληλα ενεργή συνδικαλίστρια και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, συν.  Ρύια Πατσατζή.
 
Τις πρακτικές αυτές χρησιμοποιούν οι πιο σκληροί εργοδότες και δυστυχώς, η πλειοψηφία του ΕΚΚ με αυτή την απόφαση γράφει μια από τις πιο μαύρες σελίδες στο Εργατικό Κίνημα της περιοχής και δίνει επιχειρήματα σε αυτούς που θέλουν να το απαξιώσουν και να το συκοφαντήσουν.
 
Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην συναδέλφισσα και θεωρούμε ότι η απόλυση αυτή είναι πέρα για πέρα παράνομη και καταχρηστική, μια και δεν εφαρμόστηκε ο ν. 1264/82 που προστατεύει τους συνδικαλιστές από τέτοιες αυθαιρεσίες και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της.
 
Τέλος, μια και έχουμε την «τύχη» να ανήκουμε σε αυτό το Εργατικό Κέντρο, θεωρούμε απαράδεκτο και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργειά μας σαν Σωματείο, διότι θεωρούμε ότι η πλειοψηφία του ΕΚΚ παριστάνει τον εργοδότη με ξένα χρήματα (των εργαζομένων)  και τα ξοδεύει σε “ξεκαθαρίσματα λογαριασμών”».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.