Το Σχολειο Δευτερης Ευκαιριας πλουτιζει τις γνωσεις των μαθητων του και στην πυρασφαλεια

Ενισχύει τις γνώσεις των μαθητών και την παρουσία του στην κοινωνία

Ενημέρωση για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία, με έμφαση στη χρήση του πυροσβεστήρα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου στο Σχολείο Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει το σχολείο και να ενισχύσει την εξωστρέφειά του, αλλά και να δώσει περισσότερα εφόδια και γνώσεις, πέρα της σχολικής αίθουσας, στους μαθητές του.
 
Έτσι ο κ. Νικόλαος Στεργίου, διευθυντής της εταιρείας FireX πραγματοποίησε ενημέρωση στους μαθητές, που γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου για να μάθουν για το ζήτημα αλλά και τη χρήση των μέσων πυρόσβεσης.
 

 Σε επαφή με την τοπική κοινωνία

 

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διεύθυνση του σχολείου, σημείωσε ο κ. Ηλίας Βλάχος, Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, θέλησαν να βγουν από την εσωστρέφεια, και να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία και σημαντικούς ανθρώπους της περιοχής μας.
 
Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Στεργίου, μιας και αυτό που προμηθεύει, τόσο σε υλικό όσο και σε εκπαίδευση, είναι απαραίτητο για όλους. Για αυτό και η συγκεκριμένη ενημέρωση ήταν στα πλάνα του σχολείου, και παρόλο που καθυστέρησε κάπως, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, κατάφεραν να την κάνουν, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των μαθητών του σχολείου.
 
Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις ενημέρωσης, τόσο για παρεμφερή θέματα, με κλιμάκιο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και για ό,τι ενδιαφέρει τους μαθητές, με επισκέψεις από την Αστυνομία αλλά και άλλους φορείς.
 
«Προσπαθούμε φέτος να φέρουμε μια σταθερότητα, και κάθε εβδομάδα θα προσπαθούμε να φέρουμε ένα σημαντικό άνθρωπο της περιοχής μας για να μας ενημερώνει» ανέφερε ο κ. Βλάχος, τονίζοντας πως φέτος το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό, και ελπίζουν πως από την επόμενη χρονιά θα συνεχίσουν ακόμα πιο σταθερά και οργανωμένα.
 
Το σχολείο έχει περίπου 90 φοιτούντες οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει τόσο το ίδιο το σχολείο όσο και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, αλλά και συμμετέχει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η ενημέρωση της Τετάρτης, όπου συμμετείχε η πλειοψηφία των μαθητών, ενώ ένα κλιμάκιο περίπου 15 εξ αυτών βρέθηκαν στην ημερίδα για το ασφαλές διαδίκτυο που πραγματοποιούνταν εκείνη την ώρα στο Ίδρυμα Παπανικολάου.
 
«Θέλουμε να μεταδώσουμε έξω ότι σε αυτό το σχολείο γίνεται δουλειά,» σημείωσε ο διευθυντής του Σχολείου, «και πως δεν είναι μια δομή που μοιράζει απολυτήρια Γυμνασίου, αλλά ένα μέρος όπου όποιος το επιθυμεί, και αυτοί είναι πολλοί, μπορούν να επιμορφωθούν».
 

 Μικρά αλλά σημαντικά μαθήματα πυρασφάλειας

 

Ο κ. Στεργίου, η εταιρεία του οποίου κλείνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας, δραστηριοποιείται σε όλη την ΑΜΘ, προσφέροντας μια σειρά από υπηρεσίες, που δεν περιλαμβάνουν μόνο υλικό αλλά και εκπαίδευση στους χρήστες τους.
 
«Δεν νοείται να πουλάμε υλικά πυρόσβεσης, χωρίς οι χρήστες τους να γνωρίζουν πως αυτά λειτουργούν» σημείωσε, και αυτή τη γνώση έφερε αφιλοκερδώς και στο ΣΔΕ, μετά από πρόσκληση του διευθυντή του.
 
Έτσι ενημέρωσε για το πώς λειτουργούν οι πυροσβεστήρες, τι πρέπει να γίνει στις περιπτώσεις που πρέπει να σβήσουν μια φωτιά, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των χρηστών, ώστε να είναι πάντα άμεσοι στην επέμβασή τους,
 
Αυτή την περίοδο υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το ζήτημα της πυρασφάλειας, με τον κ. Στεργίου να επισημαίνει πως πολλές φορές ένα μάθημα ενός τετάρτου επεκτείνεται σε πλήρη ενημέρωση.
 
Άλλωστε όσοι βρίσκονται στην ενημέρωση ωθούνται να περιγράψουν ιστορίες από τη ζωή τους, έτσι γνωρίσουν πράγματα που δεν τα φαντάζονταν στο πώς λειτουργεί ο πυροσβεστήρας, γίνονται σοφότεροι, και σε μια δύσκολη στιγμή, θα μπορέσουν να επέμβουν με μεγαλύτερη σοφία από ό,τι μέχρι σήμερα.
 
Αυτό έχει διαπιστώσει και ο ίδιος στις ενημερώσεις που πραγματοποιεί σε χρήστες των προϊόντων του, γιατί έχει τύχει σε επαναληπτικά σεμινάρια να έχει πελάτες που σώθηκαν και έκαναν πιο σωστή επέμβαση, λόγω των μαθημάτων που είχαν κάνει.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.