Το Σαββατο στην Κομοτηνη το 7ο Πρωταθλημα Agility

Σκύλοι και ιδιοκτήτες από την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ελλάδα συναντώνται για ακόμα μια χρονιά στους αγώνες ταχύτητας και ευκινησίας που διοργανώνει ο Κυνοφιλικός Όμιλος Σκύλων Εργασίας

Ραντεβού στο Oxygen Football Club όπου και θα διεξαχθεί το “7ο Agility Championship” της Κομοτηνής δίνουν το προσεχές Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, τετράποδοι συμπολίτες μας με τους ιδιοκτήτες τους αλλά και αντίστοιχοι καλεσμένοι, από την Τουρκία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία και διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως η Κοζάνη, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για την 7η διοργάνωση αγώνων ευκινησίας και ταχύτητας, γνωστοί υπό τον όρο “Agility” που πρωτοεμφανίστηκαν στην Ελλάδα το 2014 και έκτοτε γνωρίζουν μεγάλη δημοφιλία.

Δημοφιλής εναλλακτική ενασχόληση

Άλλωστε όπως εξήγησε η πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Σκύλων Εργασίας Κομοτηνής κ.Νικόλ Παπαστεργιάδη μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» πρόκειται για έναν ωφέλιμο χρόνο μεταξύ του σκύλου και του ιδιοκτήτη του κατά τον οποίοι αμφότεροι γυμνάζονται, ενισχύουν την μεταξύ τους σχέση και περνούν χρόνο ποιοτικό. «Πρόκειται για μία εναλλακτική ενασχόληση για τα σκυλάκια μας, καθώς μέσα από το παιχνίδι και το φαγητό που χρησιμοποιούνται ως κίνητρα για τον σκύλο, μαθαίνουμε να τον γυμνάζουμε, να περνάμε χρόνο μαζί του να ενισχύουμε την μεταξύ μας σχέση. Το σκυλάκι άλλωστε όταν γυμνάζεται δεν φοράει ούτε λουρί, ούτε κολάρο, είναι ελεύθερο να επιλέξει αν θα ακολουθήσει την δική μας καθοδήγηση ή αν θα θέλει να παίξει μόνο του» εξήγησε η ίδια μεταφέροντας την εμπειρία της από το τέλος των προπονήσεων που έχουν ως αποτέλεσμα ένα κουρασμένο μεν, αλλά χαρούμενο σκυλί.

Διπλό το όφελος της εκγύμνασης για σκύλο και ιδιοκτήτη

Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Παπαστεργιάδη εξήγησε πως χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες δοκιμάζουν το agility, το οποίο ναι μεν απαιτεί χρόνο, αλλά προσαρμοσμένο στο πρόγραμμα του καθενός. Η ίδια μάλιστα εξήγησε πως συνήθως μετά τον πρώτο μήνα, επειδή πραγματικά περνούν ωραίο και δημιουργικό χρόνο, βρίσκουν και δεύτερη και τρίτη ώρα εντός της εβδομάδας ώστε να αφιερώσουν στο άθλημα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τους επισκέπτονται και καθημερινά. Η δουλειά άλλωστε του προπονητή, όπως εξήγησε, είναι να δείξει στον ιδιοκτήτη πως να χειριστεί τον σκύλο του και άρα το όφελος είναι διπλό καθώς πέραν του σκύλου γυμνάζεται και ο ιδιοκτήτης.

Στην Ελλάδα το άθλημα έγινε γνωστό το 2014, την ώρα που στην Ευρώπη υπάρχει και εξελίσσεται  τουλάχιστον 30 χρόνια, ωστόσο ειδικά μετά και την πανδημία του κορωνοϊού που αυξήθηκαν οι ιδιοκτήτες σκύλων, έχουν αυξηθεί όσοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον και περιέργεια για το άθλημα.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια Agility η Ελλάδα

Το προσεχές Σάββατο θα υπάρχουν κατηγορίες τόσο για αρχάριους, όσος και οι επίσημες αγωνιστικές κατηγορίες Α1 έως και Α3, για όσους επιθυμούν πέραν της διασκέδασης να κερδίσουν και πόντους και διακρίσεις και για άλλες διοργανώσεις.

Καλεσμένος κριτής της διοργάνωσης είναι ο Petr Dostál, ενώ οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να ακολουθήσουν συγκεκριμένες διαδρομές.

Η κ.Παπαστεργιάδη έκανε μάλιστα γνωστό πως στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Ελλάδα αναδείχθηκε για πρώτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια κερδίζοντας την πρώτη θέση.

Η είσοδος στην διοργάνωση του Σαββάτου είναι ελεύθερη για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, ολόκληρη ή μέρος αυτής, ενώ όπως έκανε γνωστό στον χώρο αυτής θα βρίσκονται στελέχη τόσο του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής όσος και της Φιλοζωικής Ξάνθης με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την προώθηση των υιοθεσιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.