Το Σαββατο 17 Οκτωβριου ανοιγει τις πυλες του στην Καβαλα το 6ο Φεστιβαλ Βιομηχανικης Πληροφορικης

Το Επιμελητήριο Καβάλας, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ, διοργανώνουν και φέτος στο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης», το έκτο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής. Τo Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015. 

Τι είναι το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής;

Πρόκειται για ένα πανελλαδικής εμβέλειας φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που περιλαμβάνει δράσεις όπως, έκθεση εργασιών, ομιλίες σε μαθητές- γονείς-δασκάλους, ημερίδες επιστημονικές και αναπτυξιακές, μουσικές και άλλες πολιτισμικές εκδηλώσεις. Απευθύνεται σε σχολεία, μαθητές, γονείς, ακαδημαϊκός χώρο και επιχειρήσεις. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προσφέρει ερεθίσματα στους επισκέπτες, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και να αναδείξουν τις ικανότητές τους να δημιουργούν καινοτόμα προϊόντα.
 
Το φεστιβάλ επισκέπτονται κάθε χρόνο, προγραμματισμένα, πάνω από 4.000 μαθητές γυμνασίων-λυκείων, απ’ όλη τη χώρα, πολλοί φοιτητές και μεγάλος αριθμός πολιτών.
 
Τις σε μεγάλο βαθμό καινοτόμες τεχνολογικές δημιουργίες (εκθέματα) της έκθεσης, που συνήθως ξεπερνούν τις 40 και προέρχονται από τα ΑΕΙ όλης της χώρας, μπορούν να επισκεφτούν, μεταξύ άλλων, και οι άνθρωποι των επιχειρήσεων και να συζητήσουν με τους δημιουργούς τους τις δυνατότητες ένταξής τους στην παραγωγή.
 
Επιπλέον στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνονται δύο ημερίδες. Μια επιστημονική με ομιλητές διεθνώς εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκές προσωπικότητες και μία αναπτυξιακή με ομιλητές, κοινά αποδεκτές, προσωπικότητες της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης καθώς και προσωπικότητες της παραγωγής.
 
Επίσης διοργανώνονται σεμινάρια για φοιτητές, μουσικές και άλλες πολιτισμικές εκδηλώσεις.
 
Τη μεγάλη κινητήρια δύναμη του φεστιβάλ αποτελούν οι πάνω από 120 εθελοντές του που επιτρέπουν την επιτυχή διοργάνωσή του με το ελάχιστο δυνατό κόστος.
 
Το φετινό Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί να επισκεφτούν 51 σχολεία (4.186) μαθητές από 9 νομούς της Μακεδονίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.