To #RouteLab στην Κερκυρα

Διήμερη ενημερωτική σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Η Δημιουργική Βιομηχανία στις Υπηρεσίες του Τουρισμού!»

Το #RouteLab καταφθάνει σε ακόμα μία στάση του, αυτήν τη φορά στο νησί της Κέρκυρας!

Μια διήμερη ειδική σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων – συναντήσεων Μεταφοράς Γνώσης με τη σφραγίδα του #RouteLab θα πραγματοποιηθεί ξεκινώντας από το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Μαρτίου 2022, με ένα pre-event προβολής ταινιών μικρού μήκους από δημιουργούς από το Ιόνιο, έως και 2 Απριλίου 2022, στην Κέρκυρα. Η σειρά αυτή εκδηλώσεων – αναπτυξιακών ημερίδων, πραγματοποιείται με τη συν-διοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Ιονίου Πανεπιστημίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, της ΕΥΔ ΕΠ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, καθώς και του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού ΙΟΝΙΑΝ TV.

Με πλήρη γνώση των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία, αλλά και με συνέπεια στον στόχο του να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον και τις προϋποθέσεις ζύμωσης ανταλλαγής ιδεών και εναλλακτικών προτάσεων, το #RouteLab φτάνει σε χώρους εξαίρετης μνημειακής αρχιτεκτονικής, αλλά και ιστορικού συμβολισμού, όπως είναι η Ιόνιος Βουλή και για τρεις ημέρες θα τους μετατρέψει σε μία κυψέλη της δημιουργικότητας, του επιχειρείν, του ψηφιακού μετασχηματισμού, των πρωτότυπων ιδεών και της καινοτομίας.

Το ειδικότερο θεματικό πλαίσιο της ειδικής αυτής διοργάνωσης του #Routelab , “Creative & Tourism Industry 4.0” σκοπεύει να ανοίξει ένα διάλογο για το πως οι επιχειρήσεις και οι δημιουργοί της παραπάνω βιομηχανίας προσφέρουν προστιθέμενη αξία και αποτυπώνονται στον ελληνικό Τουρισμό, έναν από τους ισχυρότερους παγκοσμίως.

Ένα πλέγμα δράσεων ετοιμάζεται να ξεδιπλωθεί με συμμετέχοντες εμπνευσμένα πρόσωπα, καλλιτέχνες, δημιουργούς, ανθρώπους της πολιτικής ζωής, εκπροσώπους της τοπικής και εγχώριας επιχειρηματικότητας. Όλοι μαζί συνθέτουν το διήμερο πρόγραμμα του #RouteLab μέσα από talks, case studies, forum και workshops, με θεματικές και εισηγήσεις που εμβαθύνουν σε πεδία όπως Creativity in Practice, Creating Regional Competitive Advantages, Innovate in Tourism & Creativy Economy.

Από την Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, το RouteLab θα φτάσει σε όλον τον κόσμο. Κάθε ενδιαφερόμενος, θα μπορεί να συμμετέχει από κοντά, εντός των μοναδικών ιστορικών χώρων που θα φιλοξενήσουν τις δράσεις του #RouteLab, αλλά και από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, παρακολουθώντας διαδικτυακά μέσω Live Streaming, και παρεμβαίνοντας με ερωτήσεις μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Μείνετε συντονισμένοι!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.