Το πρωι ιερεας, το βραδυ μαθητης και… αιμοδοτης

Η αγάπη του π. Νεκτάριου για την Βυζαντινή μουσική τον έφερε πίσω στα θρανία του Εσπερινού ΕΠΑΛ, η αγάπη του για τον συνάνθρωπο τον έφερε στην αιμοδοσία

Δεκάδες μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε από τρεις εκπαιδευτικές δομές της Κομοτηνής το βράδυ της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου, και από αυτή δεν μπορούσε να λείπει ο πατήρ Νεκτάριος Παπαλεξίου, ο οποίος πέρα από Ιερέας στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Θρυλόριο, είναι και μαθητής του ΕΠΑΛ.

Ο π. Νεκτάριος, με καταγωγή από τη Νάουσα, όπου και διέμενε όλη του τη ζωή μέχρι να χειροτονηθεί ιερέας στην περιοχή μας το 2017, μόλις το καλοκαίρι του 2022 ανέλαβε την ενορία του Θρυλορίου.

Μετά την χειροτονία του, ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με τη Βυζαντινή Μουσική, παρακολουθώντας και μαθήματα στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Χρύσανθος Φιλιππίδης» της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, από την οποία και αποφοίτησε.

Η αγάπη του όμως για τη Βυζαντινή Μουσική τον έκανε να αποφασίσει να προχωρήσει περαιτέρω τις σπουδές του, και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όμως εκεί συνάντησε ένα εμπόδιο, μιας και το 1992 είχε αποφοιτήσει από την τεχνολογική επαγγελματική σχολή ως ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων, η οποία όμως ήταν διετής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο.

Για να μπορέσει λοιπόν να καθίσει στα έδρανα του πανεπιστημίου, έπρεπε πρώτα να περάσει από τα θρανία, και, μιας και τα πρωϊνά έχει την ενορία του, αποφάσισε να φοιτήσει στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, επιλέγοντας την κατεύθυνση της Νοσηλευτικής.

Τα μαθήματα είναι γεμάτα, όμως αυτός συμμετέχει με πολύ χαρά και δίψα για μάθηση, και με προσήλωση στον στόχο του, ελπίζοντας να μπορέσει να προχωρήσει και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και να μπορέσει να εμβαθύνει στη γνώση της Βυζαντινής Μουσικής.

Όσο για την παρουσία του στην αιμοδοσία, το θεώρησε καλό να συμμετάσχει και να προσφέρει και αυτός αίμα μαζί με τους συμμαθητές του, μιας και πρόκειται για μια πράξη αγάπης και αφοσίωσης στο συνάνθρωπο, κάτι που και ο ίδιος, ως ιερέας, θεωρεί πως πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.