«Το προγραμμα “Βοηθεια στο Σπιτι” γινεται μονιμος θεσμος του κοινωνικου κρατους»

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο πρόγραμμα είχαν υπουργοί

H υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να λήξει η εργασιακή ομηρία ετών για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ήταν αντικείμενο της συνάντησης που είχαν την Τρίτη οι υπουργοί Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα  Ξενογιαννακοπούλου και η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με εκπροσώπους των συμβασιούχων.
 
Στη συνάντηση, έγινε σαφές ότι μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για πρώτη φορά μάλιστα, έχουν δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό οι απαραίτητες πιστώσεις για 3.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος και  να αρθεί η χρόνια αδικία σε βάρος των εργαζομένων.
 
Οι Υπουργοί κάλεσαν τους εργαζόμενους σε διάλογο και στενή συνεργασία, με γνώμονα την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα η νομοθετική ρύθμιση και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που απαιτούνται  για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ το συντομότερο δυνατό, μέχρι τις αρχές του 2019.
 
Στην νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων, μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Γ. Γ του Υπουργείου, Κώστας Πουλάκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.