Το προγραμμα δραστηριοτητων του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης για το 2016(+Gallery)

Ανάμεσά τους επετειακή ταινία του Κομοτηναίου Μάνου Καρυστινού για τα 30 χρόνια παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής - Κύκλοι εκδηλώσεων για τη Ρωμαϊκή Κομοτηνή σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ροδόπης

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής έως και τον Μάιο του 2016, παρουσίασε σήμερα σε ειδική συνέντευξη τύπου η Πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της πόλης μας κ. Σοφία Μενεσελίδου.

Η κ. Μενεσελίδου περιέγραψε αναλυτικά το σύνολο των δράσεων που συνθέτουν το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής έως και τον Μάϊο του 2016, οι οποίες όπως επεσήμανε επικεντρώνονται κυρίως στην τέχνη του Θεάτρου, που είναι και ο κύριος προσανατολισμός του ΔΗΠΕΘΕ, «αλλά ταυτόχρονα επεκτεινόμαστε και σε όλα τα φάσματα του πολιτισμού, με επαγγελματική αλλά και ερασιτεχνική δημιουργία, δράσεις συνεργασίας με φορείς και συλλόγους της πόλης, με θεατρικές παραστάσεις από το αθηναϊκό κέντρο αλλά και ντόπιες δημιουργίες, από ανθρώπους που ζουν και δραστηριοποιούνται στον χώρο του θεάτρου στην περιοχή μας».

Η κ. Μενεσελίδου έκανε ειδική μνεία στις επιμορφωτικές διαλέξεις που θα πραγματοποιήσει το ΔΗΠΕΘΕ για πρώτη φορά σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, οι οποίες θα διαρκέσουν από τον Ιανουάριο έως και το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους και θα δοθεί, όπως επεσήμανε, η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής, όπως επίσης στάθηκε και στη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ με τον Κομοτηναίο σκηνοθέτη κ. Μάνο Καρυστινό ο οποίος με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την πρώτη παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής – «Μίας πεντάρας νειάτα» που «ανέβηκε» το 1986 – σκηνοθέτησε μία ταινία, που αποτελεί ανασκόπηση της πορείας του θεσμού του ΔΗΠΕΘΕ, μέσα από τα λόγια και τις διηγήσεις ανθρώπων που διαμόρφωσαν την ιστορία του και ανέδειξαν τον θεατρικό πολιτισμό στην Θράκη.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως την μουσική της ταινίας έχει συνθέσει ο επίσης Κομοτηναίος συνθέτης κ.Σάκης Βαργεμτζίδης.

Στο πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνεται επίσης μία θεατρική παράσταση του ερασιτεχνικού τμήματος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα», δύο μουσικές παραστάσεις, η πρώτη εκ των οποίων με την Χριστίνα Μαξούρη,  η οποία επιστρέφει στην Κομοτηνή μετά την επιτυχημένη παράσταση «Αβελάρδος και Ελοϊζα» του Γιάννη Καλαβριανού, και συναντά επί σκηνής τον μαγικό και ευαίσθητο κόσμο της Μαρίας Παπαγεωργίου, και η δεύτερη με τον κ. Πασχάλη Τσαρούχα, ο οποίος πέραν της θεατρικής παράστασης «Ο Ληστής» σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Κραουνάκη, θα παρουσιάσει και μία μουσική παράσταση στο Καφέ Μπαρ «Οχτώ» με τίτλο «Με μια αναπνοή».

Η αγαπημένη ελληνική ταινία « Της Κακομοίρας», θα ξαναζωντανέψει θεατρικά αυτή τη φορά, στην σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής από το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας τον προσεχή Απρίλιο, σε σκηνοθεσία της κ. Άννας Μαχαιροπούλου, ενώ η διεθνούς φήμης ηθοποιός και μέλος του θεάτρου Odin της Δανίας, Roberta Carreri θα είναι αυτή που θα κλείσει το φετινό πρόγραμμα δράσεων, τον Μάϊο, με ένα επιμορφωτικό σεμινάριο που επικεντρώνεται στη σωματική εκπαίδευση του ηθοποιού και στην ενεργοποίηση της θεατρικής του παρουσίας, καθώς επίσης και στη φωνή του.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα Δράσεων και Πολιτισμού του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής έχει ως εξής:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Σάββατο 9, Κυριακή 10, Δευτέρα 11 Παρασκευή 15, Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016
ΘΕΑΤΡΟ | BIRD’S LAMENT

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ» I ROCK ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ I ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016
 ΛΗΞΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

 Τετάρτη 10 έως Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016
 ΘΕΑΤΡΟ I Ο ΛΗΣΤΗΣ

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ | ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Παρασκευή 4, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Μαρτίου 2016
ΘΕΑΤΡΟ | ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΓΙΑ 2

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016
ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 130 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Παρασκευή 16 & Σάββατο 19 Μαρτίου 2016
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ | “ΧΧΧΥ” ANILINE DANCETH EATRE

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


Παρασκευή 1, Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Απριλίου 2016
ΘΕΑΤΡΟ I ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ – ΕΡΩΣ ΗΡΩΣ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΠΑ ΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Πέμπτη 21, Παρασκευή 22, Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Απριλίου 2016
ΘΕΑΤΡΟ I ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ

ΜΑΙΟΣ 2016

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016
 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Μαΐου 2016
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ | DANSE OF INTENSIONS, Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016


Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016


Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.