«Το Πολυτεχνειο ζει στους αγωνες του σημερα!»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν στις 17 Νοέμβρη τέσσερα σωματεία της Ροδόπης

Συγκέντρωση για την ημέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διοργανώνουν στην Κομοτηνή η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ροδόπης, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ) και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ροδόπης. Σημείο συγκέντρωσης έχει οριστεί το Πάρκο της Περιφέρειας με τους διοργανωτές να επισημαίνουν στο προσκλητήριο συμμετοχής τους μεταξύ άλλων πως  «η καταστολή και ο αυταρχισμός που επιστράτευσε η κυβέρνηση πέρσι ενάντια στον εορτασμό του Πολυτεχνείου αποδεικνύουν πόσο τους τρομάζει η δύναμη του λαού, το σύγχρονο αντιϊμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου! Για αυτό φέτος στις 17 Νοέμβρη αυτό το μήνυμα θα είναι ακόμα πιο δυνατό!».

Παράλληλα υπογραμμίζουν πως «δε δεχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, στην εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας:

  • να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, με εξαντλητικές βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς ξεκούραση, χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς των 400-500€, με απλήρωτες υπερωρίες
  • το εισόδημα μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, αφού τα ενοίκια, τα τιμολόγια του νερού, του ηλεκτρικού, του τηλεφώνου, του internet, τα εισιτήρια των συγκοινωνιών και όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα, την ίδια   στιγμή που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες βουλιάζουν στα χρέη
  • να μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους από τον κορωνοϊό, ενώ ο λαός μας παραμένει απροστάτευτος από την πανδημία με το δημόσιο σύστημα υγείας να είναι σμπαραλιασμένο με ευθύνη του κράτους και των  επιχειρηματικών ομίλων
  • τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε ένα σχολείο που μετατρέπεται και αυτό σε δυσβάσταχτο κόστος, με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα να μετατρέπεται σε χώρο διασποράς του ιού με 27-28 μαθητές ανά τάξη, με νέες συγχωνεύσεις τμημάτων και έλλειψη προσωπικού καθαριότητας
  • οι φοιτητές να συγχρωτίζονται κατά εκατοντάδες μέσα στα αστικά και σε μικρές αίθουσες, να διαβιούν σε φοιτητικές εστίες-τρώγλες, οι οποίες καλύπτουν μόλις έναν ελάχιστο αριθμό φοιτητών».

«Δυναμώνοντας την οργάνωσή μας στα σωματεία και τους συλλόγους μας και διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας δίνουμε απάντηση στην ένταση της τρομοκρατίας και καταστολής. Η καταστολή πηγαίνει πάντα χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική! Οι απεργίες που βγαίνουν παράνομες, η καταστολή με ΜΑΤ και χημικά σε κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος μέχρι και σε αυτές των πυροσβεστών αποδεικνύει ότι ο δίκαιος αγώνας μας τους φοβίζει!» επισημαίνουν επίσης οι διοργανωτές και εξηγούν πως μέσω της συγκέντρωσης φιλοδοξούν να στείλουν ηχηρό μήνυμα για:

  • «Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του ν. Βρούτση- Αχτσιόγλου ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού. Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη, του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Καμία σκέψη για χτύπημα των σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων, της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων στις δομές υγείας και περαιτέρω πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Ανάκληση τώρα της απόφασης της 4ης ΥΠΕ για κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των παιδιών μας. Εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των σχολών και των σχολείων! Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Nα κλείσει η βάση της Αλεξανδρούπολης και όλες οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών».

Κλείνοντας οι διοργανωτές καλούν «όλα τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς του μαζικού κινήματος της Ροδόπης να αποφασίσουν και να συμμετέχουν στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου! Όλοι στην συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Νοέμβρη στις 17.30 στο πάρκο της Περιφέρειας»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.