Το πιο πολυχρησιμοποιημενο στην Ελλαδα το seatrac Φαναριου

Εγκαταστάθηκε και φέτος αλλά απομένουν οι εργασίες διαμόρφωσης για να γίνει πλήρως λειτουργικό

Κρούση στην ΕΤΑΔ για την τοποθέτηση μηχανισμού και στο κάμπινγκ  

Τοποθετήθηκε τις προηγούμενες μέρες ο μηχανισμός του seatrac στην παραλία Ιουλία του Φαναρίου, από το Δήμο Κομοτηνής. O μηχανισμός seatrac αποτελεί μια σταθερά τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, αυξάνοντας την προσβασιμότητα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Βέβαια ενώ ο ίδιος ο μηχανισμός λειτουργεί, απομένουν αρκετά να γίνουν στο χώρο ώστε να γίνει πλήρως φιλόξενος προς τα ΑμεΑ, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ροδόπης κ. Τρύφωνας Καρούντζος.

Και αυτό γιατί θα τοποθετηθεί στο χώρο ένας νέος διάδρομος, ενώ φιλοδοξούν να τοποθετήσουν τρεις ομπρέλες, σε σειρά, με τον χώρο να είναι πλήρως προσαρμοσμένος, ώστε να τηρούνται και οι αποστάσεις.

«Έχουμε φτιάξει ένα σχέδιο, μαζί με τον πρόεδρο του Φαναρίου Πέτρο Καραβέτη, ώστε και να μην υπάρχει συνωστισμός, αλλά και τα άτομα με αναπηρία να κάθονται σε χώρους που είναι διαμορφωμένοι μόνο για αυτούς» ανέφερε.

Για αυτό και θα υπάρχουν διάδρομοι, συνδέοντας και τους χώρους σκίασης, όπου θα μπορούν να μένουν αφού έχουν βγει από τη θάλασσα.

Μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της διαμόρφωσης, το seatrac μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα που έχουν προβλήματα με τα γόνατά τους, μυοσκελετικά προβλήματα κ.α., αλλά δεν χρησιμοποιούν αμαξίδιο, καθώς και ηλικιωμένους, που μπορεί να δυσκολεύονται να μπουν ή να βγουν από τη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μηχανισμός στο Φανάρι «δείχνει» τις περισσότερες χρήσεις σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την seatrac, με 677 χρήσεις μέχρι το 2020, μπροστά από πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής, της Πάτρας και της Κρήτης.

Ερώτημα για τοποθέτηση seatrac στο κάμπινγκ

Αυτή την περίοδο ο Σύλλογος βρίσκεται σε επαφές με την διεύθυνση του Κάμπινγκ Φαναρίου, καθώς και με την ΕΤΑΔ, έχοντας προτείνει, αν το επιτρέπει η παραλία και αν προτίθεται και η εταιρεία, να τοποθετηθεί και εκεί μηχανισμός seatrac και την βελτίωση της προσβασιμότητας.

Οι επαφές είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, μιας και όποια και αν είναι η απάντηση της εταιρείας ο μηχανισμός θα τοποθετηθεί το νωρίτερo το επόμενο καλοκαίρι. Τις επόμενες μέρες λοιπόν θα γίνουν συζητήσεις με την διοίκηση του κάμπινγκ, για το τι μπορεί να γίνει το επόμενο έτος.

Ο κ. Καρούτζος θεωρεί πως υπάρχει διάθεση, ώστε να γίνει κάτι, υπάρχει γνώση της κατάστασης, και έχοντας επισκεφτεί την παραλία, εκτιμά πως η θάλασσα έχει την απαραίτητη διαμόρφωση ώστε να τοποθετηθεί (παραλίες όπως της Αρωγής, που είναι πολύ ρηχές, δεν μπορούν να έχουν τέτοιους μηχανισμούς).

Όσο για το seatrac στην περιοχή της Μαρώνειας, ο κ. Καρούντζος σημείωσε πως αναμένουν να τοποθετηθεί ξανά φέτος, στο χώρο όπου βρισκόταν προηγουμένως, παρόλο που προς το παρόν δεν είχαν επαφές με το Δήμο για το θέμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.