Το Παραρτημα Ροδοπης της ΕΜΕ για τον θανατο του Παναγιωτη Τοπουζλη

«Μια φωτεινή προσωπικότητα και ένας μεγάλος δάσκαλος έφυγε από κοντά μας»

Το εκπαιδευτικό έργο που προσέφερε ως μαθηματικός στο «Γυμνάσιο Αρρένων» εξάρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για τον θάνατο του Παναγιώτη Τοπουζλή.

Το μήνυμα ολόκληρο είναι το εξής:

«Ο τόπος, η εκπαιδευτική και η μαθητική κοινότητα έχασε τον Ιούλιο έναν σημαντικό πολίτη, εκπαιδευτικό και μαθηματικό τον κύριο Παναγιώτη Τοπουζλή. Ο κύριος Τοπουζλής υπήρξε μαθηματικός για πολλά χρόνια στο «Γυμνάσιο Αρρένων» της Κομοτηνής και υπηρέτησε τα Μαθηματικά βοηθώντας χιλιάδες μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημά του. Δεν είναι τυχαίο ότι δεκάδες συνάδελφοι μαθηματικοί ακολούθησαν  το παράδειγμά του και από μαθητές του έγιναν φοιτητές των  Μαθηματικών τμημάτων της χώρας μας και αργότερα καθηγητές Μαθηματικών συνεχίζοντας το μεγάλο  έργο του.

Ως ενεργός πολίτης μετά την συνταξιοδότηση του υπηρέτησε και τον τόπο του στην Ξυλαγανή ως δήμαρχος του δήμου Μαρώνειας.

Τα θερμά συλλυπητήρια στην  οικογένεια του και στους συμπατριώτες του. Εμείς πάντα θα τον θυμόμαστε και θα προσπαθούμε να συνεχίσουμε όπως αυτός να υπηρετούμε τα Μαθηματικά με κόπο και ζήλο.

Μια φωτεινή προσωπικότητα και ένας μεγάλος δάσκαλος έφυγε από κοντά μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.