Το παραδειγμα των Προσκοπων της Ροδοπης

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας εθελοντικής δράσης “Let’s Do It Greece” καθάρισαν το πάρκο πίσω από το εμπορικό κέντρο “ΚOSMOPOLIS”

Πιστοί στα λεγόμενα του ιδρυτή τους «ας αφήσουμε το κόσμο, λίγο καλύτερο απ’ ό,τι τον βρήκαμε» αλλά και στον κώδικα, βάσει του οποίου λειτουργούν και δρουν, που επιτάσσει να είναι χρήσιμοι στην κοινωνιά, οι Πρόσκοποι Ροδόπης, συμμετέχοντας στην πανελλήνια ταυτόχρονη εθελοντική δράση “Let’s Do It Greece”, αφιέρωσαν το πρωινό της Κυριακής στον καθαρισμό του πάρκου της ευρύτερης περιοχής πίσω από το εμπορικό κέντρο “ΚOSMOPOLIS”.

Οι Πρόσκοποι του νομού μας λοιπόν έβαλαν τα γάντια τους και μέσα σε διάστημα δύο ωρών απέδειξαν πως μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορεί κάποιος να καταφέρει πολλά, αρκεί βέβαια να υπάρχει και η αντίστοιχη διάθεση.

Όπως εξήγησε ο κ. Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου,  έφορος διοίκησης στην ΠΑΜ-Θ, ο χώρος αυτός επιλέχθηκε καθώς σε μία πρόσφατη «απόδραση» τους είχαν έρθει αντιμέτωποι με την εικόνα εγκατάλειψης και αποσύνθεσης στην οποία βρισκόταν η εν λόγω γειτονιά. Όπως εξήγησε μάλιστα ο ίδιος, πρόκειται για έναν χώρο ο οποίος ήταν γεμάτος με σκουπίδια, την ώρα που οι κάδοι που υπάρχουν στην περιοχή είναι άδειοι.

«Επιλέξαμε  να συμβάλλουμε σε έναν χώρο που είναι λιγότερο προβεβλημένος, σε σχέση με τα κεντρικά σημεία της πόλης που είναι περισσότερο εμφανή» τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας επίσης την εντελώς διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει η μπροστά όψη του εμπορικού κέντρου, με την υφιστάμενη κατάσταση της πίσω γειτονιάς, υπενθυμίζοντας πως και σε αυτή μένουν άνθρωποι.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.