Το παλιο ηρωο Κομοτηνης επισκεφτηκε το 10ο Νηπιαγωγειο Κομοτηνης

Γνώρισαν το χώρο που φιλοξενεί τα ονόματα των 63 Κομοτηναίων που έπεσαν κατά τον Ελληνοιταλικό πόλεμο και κατέθεσαν στεφάνια ειρήνης

Ένα κομμάτι της τοπικής ιστορίας που έχει σχέση με το έπος του ’40, γνώρισαν το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου τα παιδιά του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, με μια επίσκεψη στο παλιό Ηρώο της Κομοτηνής, στο άλσος της Περιφέρειας, όπου βρίσκονται αναρτημένα τα ονόματα 63 Κομοτηναίων που έπεσαν κατά τον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο του 1940-41.

Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο των διήμερων εορταστικών εκδηλώσεων που αποφάσισε να διοργανώσει ο Σύλλογος Διδασκόντων με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τόνισε η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κ. Μαρία Τακουλίδου, ώστε τα παιδιά να δουν ένα μνημείο το οποίο υπάρχει στην πόλη, και πολλοί δεν γνωρίζουν πως τιμά αυτούς τους ήρωες.

«Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν την ιστορία, και ένα κομμάτι από την ιστορία του τόπου τους» ανέφερε, για αυτό και ήρθαν στο ηρώο με παλμό και όρεξη, με τα τέσσερα τμήματα του νηπιαγωγείου να έχουν ετοιμάσει στεφάνια τις προηγούμενες μέρες. 

Τα παιδιά κατέθεσαν αυτά τα στεφάνια αφιερωμένα στην παγκόσμια ειρήνη και την ειρήνη στον τόπο μας, έχοντας καταλήξει πως, όπως είπε και ένας μαθητής, «είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο», μιας και όπως τόνισε και η κ. Τακουλίδου, χωρίς αυτή δεν μπορούμε να απολαύσουμε τίποτα άλλο.

Η εμπειρία αυτή έξω από τις αίθουσες του νηπιαγωγείου είναι κάτι που επιδιώκουν όποτε τους δίνεται η ευκαιρία, παρόλο που ο αριθμός των παιδιών είναι σημαντικός και υπάρχει δυσκολία στη μετακίνηση, για να βγάλουν στο μέτρο του δυνατού την εκπαιδευτική διαδικασία και έξω από τα σχολεία.

Σε αυτή την προσπάθεια αρωγοί είναι και οι γονείς, αρκετοί από τους οποίους βρέθηκαν στο Ηρώο και την Τετάρτη για να βοηθήσουν εθελοντικά, ώστε οι μικροί μαθητές να πάνε στο μνημείο και να επιστρέψουν στο νηπιαγωγείο με ασφάλεια.

«Είμαστε ένα νηπιαγωγείο το οποίο προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν πολλές εμπειρίες, και μας αρέσουν πολύ αυτές οι δράσεις» ανέφερε η κ. Τακουλίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.