Το No KAKA εφτασε και στην Κομοτηνη

Το καινοτόμο σύστημα φιλοδοξεί να κρατήσει καθαρή την Κομοτηνή από τις ακαθαρσίες σκύλων

Το σύστημα μιας χρήσης μαζέματος ακαθαρσιών «No KAKA» το οποίο θα τοποθετηθεί σε 15 σημεία της πόλης, παρέλαβε την Πέμπτη 29 Ιουλίου ο Δήμος Κομοτηνής.

 Τα 15 μεταλλικά κουτιά καθώς και χιλιάδες χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης για να μαζεύονται οι ακαθαρσίες των ζώων, αποτελούν ένα πολύ απλό και εύχρηστο σύστημα από χαρτί (ανακυκλώσιμο, ανακυκλωμένο και φιλικό στο περιβάλλον). Είναι λειτουργικό, ελαφρύ, εύκολο στη μεταφορά και ο κάτοχος θα μαζεύει με ένα “φτυάρισμα” τις ακαθαρσίες του σκύλου χωρίς να έρθει σε επαφή.

Την αποκλειστική πατέντα για το σύστημα έχει η κ. Μαρία Αρκούδη, που βρέθηκε στην Κομοτηνή για την παράδοση του συστήματος, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας έκανε επίδειξη στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η πατέντα προέκυψε εδώ και περίπου δύο χρόνια, σημείωσε, αφενός γιατί σταδιακά καταργείται το πλαστικό σακουλάκι το οποίο χρησιμοποιούν πολλοί σήμερα, αφετέρου γιατί το χάρτινο φαρασάκι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και μικρότερες ηλικίες, ώστε να αποκτούν την νοοτροπία του καθαρισμού.

«Το φαρασάκι είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο χαρτί, είναι ελληνικής κατασκευής και έχει παγκόσμιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας» σημείωσε η κ. Αρκούδη προσθέτοντας πως οι Δήμοι της χώρας έχουν αντιληφθεί πως πρόκειται για ένα πολύ χρηστικό εργαλείο. Η μέχρι τώρα χρήση του δε, έχει αποφέρει μόνο καλά αποτελέσματα.

«Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει πως πρέπει να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκυλιών, γιατί είναι πρόβλημα τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και όλους τους πολίτες μέσα στην πόλη» σημείωσε, ενώ θα υπάρχει η μέγιστη διασπορά του συστήματος με την τοποθέτηση των μεταλλικών κουτιών, σε μέρη που οι πολίτες κάνουν τη βόλτα με τα κατοικίδια τους.

Έτσι ο δημότης μπορεί να τα παίρνει από τα συγκεκριμένα κουτιά, δωρεάν, και με δύο πολύ απλές κινήσεις, σκουπίζοντας και πετώντας, θα μπορεί να αφήνει το χώρο καθαρό.

«Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει ένα τέτοιο σύστημα,  και με την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, έχουμε ήδη ένα οικολογικό και ολοκληρωμένο σύστημα για να το αντικαταστήσει» ανέφερε η κ. Αρκούδη, η οποία ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, που το είδε και το υιοθέτησε, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Πολιτειάδη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ισμαήλ Λεβέντ και τον Διευθυντή της Καθαριότητας κ. Νίκο Στεργιάδη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.