Το νησι της Αφροδιτης επομενος τουριστικος στοχος για την ΑΜΘ

Κύπριοι δημοσιογράφοι και ο επικεφαλής του ΕΟΤ Κύπρου βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στην περιφέρεια μας

Απώτερος στόχος η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Λάρνακας

Ομάδα Κύπριων δημοσιογράφων που συνοδεύουν τον επικεφαλής του ΕΟΤ Κύπρου κ. Πέτρου Σαγάνα επισκέπτεται αυτές τις μέρες την περιφέρειά μας. Η επίσκεψη γίνεται κατόπιν πρόσκλησης του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα τουρισμού της ΠΑΜΘ κ. Αθανάσιο Τσώνη και σκοπό έχει να καταγραφούν σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής τα οποία σε δεύτερο χρόνο θα προβάλουν στην Κύπρο τόσο σε έντυπα μέσα, όσο και στην τηλεόραση. Επίσης η παρουσία του κ. Σαγάνα εγκαινιάζει την προσπάθεια κλεισίματος συμφωνιών με μεγάλους tour operator, ούτως ώστε να κλείσουν ταξιδιωτικά πακέτα στην περιοχή, με απώτερο στόχο την προσέλκυση και μιας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης-Λάρνακας.

«Μετά από μια πετυχημένη τουριστική σεζόν η διοίκηση δεν εφησυχάζει, αλλά προχωράει στον στρατηγικό της σχεδιασμό και δεν παρεκκλίνει από αυτόν» δήλωσε σχετικά, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής ο κ. Τσώνης, για να συμπληρώσει σχετικά με την εκκίνηση της προσπάθειας προσέλκυσης τουριστών από το νησί της Αφροδίτης πως «είναι μια αγορά για την οποία είχαμε κάποια στοιχεία, αλλά σίγουρα δεν την είχαμε ενισχύσει, οπότε στόχος είναι αυτή τη στιγμή να την ενδυναμώσουμε, να την ενισχύσουμε, και να πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο κ. Τσώνης προανήγγειλε και την «ανταπόδοση» της επίσκεψης στην Κύπρο τον Νοέμβριο, όπου θα πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση της περιοχής με έμφαση σε θεματικά τουριστικά προϊόντα, όπως είναι το κυνήγι και το ψάρεμα, για το οποίο οι Κύπριοι δίνουν μεγάλο ενδιαφέρον και η περιοχή έχει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να το υποστηρίξει. Επίσης έμφαση θα δοθεί, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο και στο κομμάτι του θρησκευτικού τουρισμού, έχοντας μαζί και εκπρόσωπο της εκκλησίας, ο οποίος θα προβάλει θρησκευτικά μνημεία της περιοχής. «Είναι γνωστή η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, οπότε θεωρώ ότι ήρθε πια ο καιρός» υποστήριξε ο κ. Τσώνης και συμπλήρωσε: «είμαστε ώριμοι ώστε να προσελκύσουμε κύπριους τουρίστες, όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά γιατί όχι και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, αφού έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία και όλες εκείνες τις προδιαγραφές που μπορούν να το κάνουν».

Ερωτηθείς ειδικά για τις πιθανότητες ευόδωσης του εγχειρήματος της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης ο κ. Τσώνης εξήγησε πως «έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με αεροπορικές εταιρείες. Απλά οι αεροπορικές εταιρείες είναι σίγουρα οργανισμοί που κοιτάνε τα συμφέροντά τους. Οπότε πρέπει κι εμείς να έχουμε κάποια χαρτιά στην ατζέντα μας, δηλαδή πρέπει να δείξουμε κάτι, ότι έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις, για να έρθει κόσμος στην περιοχή, προκειμένου να έχουν κι αυτές κίνητρο έτσι ώστε να μπει μια απευθείας πτήση, η οποία φυσικά θα πρέπει να εμφανίζει πληρότητες για να έχει νόημα να μείνει η γραμμή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.