Το νεο Beaujolais εφτασε στο Away The New Era

Την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτοι την φετινή σοδειά του γνωστού κρασιού είχαν οι θαμώνες του το βράδυ της Πέμπτης

Πιστό στην παράδοση του Beaujolais Nouveau, που πέρυσι στερηθήκαμε λόγω της πανδημίας, έμεινε φέτος το Away The New Era, το οποίο το βράδυ της Πέμπτης, 18 Νοεμβρίου, έδωσε στους θαμώνες του την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη φετινή σοδειά του δημοφιλούς οίνου.

Κάθε χρόνο, την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου το Beaujolais Nouveau δίνεται στην κυκλοφορία αφού πρώτα έχει ζυμωθεί και εμφιαλωθεί έξι με οκτώ εβδομάδες μετά τη συγκομιδή της ποικιλίας σταφυλιών Gamay από τα οποία παράγονται και τα οποία καλλιεργούνται στην περιοχή Μποζολέ στη Γαλλία, που χαρίζει άλλωστε και το όνομά της στο κρασί.

Και αν κάθε χρόνο, πολύ δε περισσότερο φέτος, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και λόγω των προβλημάτων στην εξαγωγή των κρασιών, δίνεται αγώνας με τον χρόνο ώστε να φτάσουν οι πρώτες φιάλες στις αγορές όλου του κόσμου, το Away The New Era εξασφάλισε το περίφημο κρασί δίνοντας ακόμα έναν λόγο στους θαμώνες του να γιορτάσουν.

Οι λάτρεις του Beaujolais που έδωσαν το παρών δεν έμειναν στην οινογνωσία αλλά είχαν την ευκαιρία να το συνοδέψουν με ιδιαίτερα γαλλικά τυριά και αλλαντικά ωρίμανσης από την εκλεκτή κουζίνα του καταστήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.