Το Μουσουλμανικο Ιεροσπουδαστηριο Κομοτηνης στο Τμημα Καθαριοτητας, Περιβαλλοντος και Πρασινου του Δημου Κομοτηνης

Για τη σωστή εφαρμογή των προγραμμάτων ανακύκλωσης και υιοθεσίας δέντρων ενημερώθηκαν οι μαθητές

Την  Τρίτη 7 Φεβρουαρίου η Τρίτη τάξη γυμνασίου του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής επισκέφθηκε το Τμήμα Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συμμετοχής του σχολείου σε δυο περιβαλλοντικά προγράμματα « Υιοθετώ ένα δένδρο, δίνω ανάσα στη γή» και «followgreen».

Στο εν λόγω τμήμα υποδέχθηκε τους μαθητές ο Αντιδήμαρχος κ. Ισμάηλ Λεβέντ, ο οποίος  τόνισε τη μεγάλη σημασία της ανακύκλωσης των απορριμμάτων από την πηγή για το περιβάλλον και την οικονομία της χώρας μας.

Στη συνέχεια παρουσίασε τον/τις προισταμένο/ες του Τμήματος  Καθαριότητας Αποκομιδής και Ανακύκλωσης κ. Στεργιάδη Νικόλαο, Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Δερμεντζή Νίκη και Τμήματος Πρασίνου κ. Λασπά Ελισάβετ. Και οι τρεις ομιλητές/τριες αναφέρθηκαν στo σχετικό έργο, δράσεις και προγράμματα τα οποία υλοποιεί και αναπτύσσει ο Δήμος Κομοτηνής. Οι ομιλητές/τριες  συμβούλευσαν τους μαθητές/τριες  για τη σωστή εφαρμογή των  προγραμμάτων ανακύκλωσης και υιοθεσίας δένδρων και ανάπλασης περιοχών με πράσινο.

Τέλος οι υπεύθυνοι του Τμήματος  Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής υποσχέθηκαν τη συνέχιση  της συνεργασίας και της βοήθειας προς το Ιεροσπουδαστήριο όποτε αυτό τη ζητήσει.

Η Διεύθυνση του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής  σε ανακοίνωσή της ευχαριστήσει «τον αντιδήμαρχο κ. Ισμαήλ Λεβέντ και τους υπεύθυνους του Τμήματος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής  για τη διαφωτιστική   ενημέρωση και τη ζεστή φιλοξενία την οποία μας επεφύλαξαν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.