Το μηνυμα του Συλλογου Γυναικων Ροδοπης για την Παγκοσμια Ημερα Υγειας

«Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλες και όλους!»

Το δικό του μήνυμα στέλνει ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει πως «η 7η Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, βρίσκει εμάς, τις γυναίκες του μόχθου και τις οικογένειές μας, να βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες των εγκληματικών ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας» και τονίζει μεταξύ άλλων πως «σήμερα, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας βιώνουμε καθημερινά τη βαρβαρότητα. Η υγεία αντί για κοινωνικό αγαθό που θα έπρεπε να είναι, στη σημερινή κοινωνία αποτελεί εμπόρευμα».

Παράλληλα ο Σύλλογος επισημαίνει ότι «μας υποχρεώνουν να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα. Πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας. Τα εκατομμύρια των νεκρών και των ασθενών σε όλον τον πλανήτη αποδεικνύουν ότι η υγεία των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους». Εξ ου και ξεκαθαρίζει πως «παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο».

Ο Σύλλογος διεκδικεί:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ.
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.
  • Επαναλειτουργία όλων των δημόσιων δομών Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.
  • Να επιταχθούν οι μεγάλες μονάδες του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου δωρεάν.
  • Μέτρα για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Κλείνοντας ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες τις γυναίκες της περιοχής υπογραμμίζοντας πως «σαν Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, πάντα προτάσσουμε το αίτημα για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους με ή χωρίς πανδημία. Αυτό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και με τις δράσεις του επόμενου διαστήματος, για μια δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στην υγεία, στη μητρότητα».

Για περισσότερες πληροφορίες για το Σύλλογο, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα:

e-mail: [email protected]

fb: https://facebook.com/O.G.E.NOMOU.RODOPIS/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.