Το μηνυμα της προληψης του Καρκινου του μαστου πλημμυρισε για ακομα μια φορα την Κομοτηνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 8ο Περπάτημα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής»

Με το μήνυμα, για ακόμα μια φορά, «Να μην χάσουμε καμία γυναίκα από Καρκίνο του Μαστού» πραγματοποιήθηκε το Περπάτημα ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού, στο οποίο συμμετείχαν Ροδοπίτες, και όχι μόνο, όλων των ηλικιών, μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης το απόγευμα της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή.

Στην πρώτη τέτοια δράση που γίνεται υπό σχετικά κανονικές συνθήκες, μετά την πανδημία, δεκάδες συμπολίτες μας συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, για να κινηθούν στη συνέχεια στους δρόμους της πόλης, με στόχο να αφυπνίσουν όλες τις γυναίκες πως δεν πρέπει να μείνει καμία χωρίς εξέταση, ψηλάφηση και μαστογραφία. 

Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος όλων των δράσεων που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» μέσα στον Οκτώβριο, με τα μέλη του Συλλόγου για ακόμα μια φορά να αναλαμβάνουν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, με τη βοήθεια της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Δήμου Κομοτηνής και της ΔΚΕΠΠΑΚ.

Η Κεντρική πλατεία γέμισε με ροζ μπλουζάκια και μπαλόνια, με το περπάτημα να ξεκινά με την μπάντα κρουστών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, που «ζέστανε» τους παρευρισκόμενους πριν ξεκινήσουν την πορεία τους μέσα στην πόλη με την Μπάντα του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής να μπαίνει μπροστά και να δίνει ρυθμό σε αυτή.

Την ίδια ώρα το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας είχαν φωταγωγηθεί ροζ, μεταφέροντας και αυτά το μήνυμα της πρόληψης, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την πορεία.

Ανάμεσά στους εκατοντάδες που περπάτησαν ήταν μέλη πολιτιστικών συλλόγων, αντιπροσωπείες φορέων και πολιτικοί του τόπου, όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Χαρίτου και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, έχοντας στο πλευρό του αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.