Το μηνυμα της Κυριακης

«Η αρρώστια-Ο γιατρός-Ο Θεός»

Ο Χριστός δεν πολέμησε μόνο την αρρώστεια της ψυχής, αντιμετώπισε και την αρρώστεια του σώματος. «Και περιήγεν όλην την Γαλιλαίαν ο Ιησούς…θεραπεύων πάσαν νόσον».  Από την εποχή εκείνη, μέχρι σήμερα η αρρώστεια δεν σταμάτησε, ούτε η φθοροποιός επίδρασή της στο ανθρώπινο σώμα.

Στο διάστημα των αιώνων αναπτύχθηκε η ιατρική επιστήμη. Ατελής τα χρόνια εκείνα, ιδιαιτέρως ανεπτυγμένη και εξελιγμένη στις μέρες μας, ικανή να αντιμετωπίσει με τις γνώσεις και τα σύγχρονα τεχνικά μέσα πολλές από τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Στη διάθεσή της τα τεράστια νοσοκομεία και τα δημουργήματα του νεώτερου πολιτισμού.

Η ιατρική επιστήμη, όπως όλες οι επιστήμες είναι δώρο του Θεού στο ανθρώπινο γένος. «Αυτός έδωκεν ανθρώποις επιστήμην ενδοξάζεσθαι εν τοις θαυμασίοις αυτού» αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη.

Ο Δημιουργός, με την πανσοφία και την απέραντη δύναμη Του, έδωσε στους ανθρώπους την επιστήμη, για να χαίρονται τα θαυμαστά Του έργα και να Τον δοξάζουν «Κύριος έκτισεν εκ γης φάρμακα…εν αυτοίς εθεράπευσε και ήρε τον πόνον» του ανθρώπου. Κι ακόμα όταν ασκείται η ιατρική επιστήμη, Αυτός αόρατα καθοδηγεί την πορεία της θεραπευτικής αγωγής, διότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτε, που να γίνεται χωρίς το θέλημά Του.

Οι δυνατότητες όμως της ιατρικής επιστήμης έχουν τα όριά τους. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι γιατροί υψώνουν τα χέρια και λένε: «Τώρα τον λόγο έχει ο Θεός».

Πιο πάνω απ’ την ανθρώπινη επιστήμη στέκεται ο παντοδύναμος Θεός. Αυτός, χωρίς νυστέρια και φάρμακα, μπορεί να «εγείρη άνθρωπον εκ κλίνης οδύνης αυτού». Όταν ο Κύριος περπατούσε στη γη μας, μ’ ένα και μόνο λόγο Του ζωογονούσε σβησμένα βλέμματα, στερέωνε παράλυτα μέλη, δρόσιζε ψημένα απ’ τον πυρετό μέτωπα. Η θεία Του παντοδυναμία έδιωχνε με ευκολία την αρρώστια και χάριζε αμέσως την υγεία, χωρίς ενδιάμεσο στάδιο αναρρώσεως. Εθεράπευε ο Χριστός «πάσαν νόσον», διηγείται ο ιερός Ευαγγελιστής. Και «όσοι ήπτοντο αυτού, εσώζοντο». Με μιά όμως προϋπόθεση, την πίστη. Πίστη στην αγάπη Του, στην παντοδυναμία Του, στη θεία Του αποστολή.

Αδελφοί, άρρωστοι και πονεμένοι, δεν θα εγκαταλείψουμε τον γιατρό γιατί «αυτόν έκτισε Κύριος», αλλά πάνω από αυτόν θα βάλουμε τον παντοδύναμο Θεό.

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος

Κυριακή, 01-08-2021

(ώρα 07:00). Ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Εβρένου.

(ώρα 19:00). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρωνείας.

Δευτέρα, 02-08-2021

(ώρα 18:00). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

(ώρα 19:30). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Αράτου.

Τρίτη, 03-08-2021

(ώρα 18:00). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ροδίτη.

Τετάρτη, 04-08-2021

(ώρα 19:00). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στο Ιερό Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως Θεοτόκου Ξυλαγανής.

Πέμπτη, 05-08-2021

(ώρα 19:00). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καρυδιάς.

Παρασκευή, 06-08-2021

(ώρα 07:00). Ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καρυδιάς.

(ώρα 19:30). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στο Ιερό Παρεκκλήσιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παραλίας Μέσσης.

Σάββατο, 07-08-2021

(ώρα 07:00). Ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Πανδρόσου.

Κυριακή, 08-08-2021

(ώρα 07:00). Ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φαναρίου.

(ώρα 19:00). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αετολόφου.

Δευτέρα, 09-08-2021

(ώρα 19:00). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως  Θεοτόκου Καλλιθέας.

Τρίτη, 10-08-2021

(ώρα 19:00). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιασίου.

Τετάρτη, 11-08-2021

(ώρα 19:00). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στο Ιερό Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως Θεοτόκου Σαππών

Πέμπτη, 12-08-2021

(ώρα 19:00). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και Οσίου Ζήνωνος συνοικισμού Ταχυδρομικών.

Παρασκευή, 13-08-2021

(ώρα 19:00). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος και των Εγκωμίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Σάββατο, 14-08-2021

(ώρα 19:00). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κομοτηνής.

Κυριακή, 15-08-2021

(ώρα 07:00). Ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κομοτηνής.

(ώρα 19:00). Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μεθεόρτου Εσπερινού της Εορτής στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρωνείας και θα προστεί της λιτανείας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.