Το μηχανογραφικο «κλειδι» μετα την ανακοινωση των βαθμων

Καλό το δείγμα βαθμολογιών στη Ροδόπη σύμφωνα με την προϊστάμενη Δευτεροβάθμιας, Μαίρη Κοσμίδου - Πτώση των βαθμών παρατηρήθηκε στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων έδωσε το υπουργείο Παιδείας στις 1 το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Ιουνίου, ανακοινώνοντας τις βαθμολογίες που πέτυχαν τα παιδιά τη φετινή χρονιά.
 
Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων, έφερε σε χαμόγελα ανακούφισης, για την επιτυχή ολοκλήρωση μιας κοπιαστικής χρονιάς αλλά και αισθήματα απογοήτευσης, σε όσους οι τελικές βαθμολογίες δεν ανταποκρίνονταν στα όσα ανέμεναν.
 
Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων των υποψηφίων των φετινών πανελληνίων, η επεξεργασία των οποίων προσφέρει μία πρώτη εικόνα για την πορεία των βάσεων εισαγωγής, παρόλο που παραμένει κρίσιμο το πώς θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το μηχανογραφικό τους δελτίο.
 
Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για πτώση, και δη σημαντική στις πλέον περιζήτητες σχολές, τις ιατρικές, κρίνοντας από τις χειρότερες επιδόσεις σε Νεοελληνική Γλώσσα και Βιολογία Προσανατολισμού.
 
Έτσι, πιθανό είναι η Ιατρική Αθηνών να βρεθεί και κάτω από το ψυχολογικό όριο των 19.000 μορίων. Το 2017 η βάση ήταν 19.143 και το 2016 19.063 μόρια.
 
Να σημειωθεί ότι οι βαθμολογίες που αναρτήθηκαν στα λύκεια περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του. 

Σε καλά επίπεδα η Ροδόπη 

Στην Ροδόπη η όλη διαδικασία της ανάρτησης των αποτελεσμάτων των υποψηφίων κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα, σημείωσε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου, η οποία ανέφερε πως στην περιοχή μας έχουμε ένα καλό δείγμα βαθμολογιών, με πολύ υψηλές και χαμηλές, κινούμενες σε καλά πλαίσια.
 
Παρόλα αυτά παρατηρήθηκε μια πτώση στη βαθμολογία στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στην Ροδόπη, κάτι που όμως είναι γενικότερο φαινόμενο και δεν περιορίζεται μόνο στο νομό μας.
 
«Να συγχαρούμε τους μαθητές, πλέον υποψηφίους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μιας και εξαρτάται πώς θα συμπληρώσει ο καθένας το μηχανογραφικό του δελτίο» σημείωσε η κ. Κοσμίδου, τονίζοντας πως ακόμα και αν θεωρούν πως δεν μπορούν να επιτύχουν σε μια συγκεκριμένη επιλογή, από την πείρα της θα πρέπει να υποβάλλουν όλοι το μηχανογραφικό τους δελτίο, με ένα μεγάλο εύρος επιλογών, γιατί δεν γνωρίζει κανείς σε ποια σχολή μπορούν να εισαχθούν, πού θα τους οδηγήσει και πώς αυτή μπορεί να εξελιχθεί.
 
Οι βάσεις άλλωστε όπως εξήγησε η κ. Κοσμίδου είναι καινούριες κάθε χρόνο και εξαρτώνται από την επίδοση, την βαθμολόγηση αλλά και τις επιλογές του καθενός, για αυτό θα πρέπει να σκέφτονται θετικά, και να ζυγίζουν τι θέλουν, τι μπορούν, αλλά και τι δυνατότητες τους δίνουν οι επιλογές τους.
 
Ευχήθηκε δε καλό καλοκαίρι σε όλους, και όσους θέλουν να προσπαθήσουν ξανά να το κάνουν σε βάσεις που είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας και της γνώσης του εαυτού τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.