«Το μελλον του Δικηγορου στην Ευρωπη»

Διαλογική εκδήλωση από την ΑΝΟΚ στη Λέσχη Κομοτηναίων

Την πρώτη της εκδήλωση για το 2023, διοργανώνει η φοιτητική παράταξη Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής (ΑΝΟΚ). Θέμα της «Το μέλλον του Δικηγόρου στην Ευρώπη» και θα λάβει χώρα στη Λέσχη Κομοτηναίων (2ος όροφος) τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 19.30.

Όπως διευκρινίζει η ΑΝΟΚ η εκδήλωση δεν αποτελεί μία διάλεξη Ευρωπαϊκού Δικαίου, αλλά αντίθετα θα εξελιχθεί σε μία μορφή ανοιχτού διαλόγου κατά τη διάρκεια του οποίου οι καλεσμένοι παροτρύνουν το κοινό να προβεί σε ερωτήσεις κάθε είδους και περιεχομένου που σχετίζονται πάντα με το θέμα και την επικαιρότητα.

«Είναι αντιληπτό από όλους πως διανύουμε μία εποχή τεχνολογικής προόδου, κατά την οποία οι συνθήκες του επαγγέλματος του Δικηγόρου βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και επιταγές. Μεταξύ άλλων οι εκλεκτοί Καλεσμένοι μας θα αναπτύξουν την προβληματική τους γύρω από ζητήματα, που απορρέουν περισσότερο από τις πραγματικές συνθήκες βιοπορισμού του επαγγέλματος σε υπερεθνικό επίπεδο και θα προβούν ελάχιστα σε θεωρητική ανάπτυξη» διευκρινίζουν οι διοργανωτές.

Ενδεικτικά, οι ομιλητές:

  • Παναγιώτης Περάκης, Δικηγόρος και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Δικηγόρων – CCBΕ, θα επιμεληθεί των ερωτημάτων σχετικά με:
  1. Τις κατευθυντήριες οδούς και τρόπους που οδηγούν το Δικηγόρο στην Ευρώπη.
  2. Τη λειτουργία των οργάνων που συσπειρώνουν και συντονίζουν το (Ευρωπαϊκό) Σώμα των Δικηγόρων στις Χώρες/ Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Σπύρος Παππάς, Δικηγόρος Βρυξελλών, Πρώην Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιμεληθεί των ερωτημάτων σχετικά με:
  1. Την εκδίκαση υποθέσεων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, την πορεία- εξέλιξη τους και την έκδοση αποφάσεων συγκριτικά με τον τρόπο που τα παραπάνω διαδραματίζονται σε εθνικό επίπεδο.
  2. Όλες τις λεπτομέρειες και τα δικονομικά – διαδικαστικά ζητήματα που συνέχονται με τον τρόπο άσκησης της δικηγορίας στην Ευρώπη σήμερα.

Info

Θα δοθούν «Βεβαιώσεις Παρακολούθησης» στο κοινό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.