Το μεγαλειο ψυχης του Μαχσουν με το τρικυκλο

Ένα διαμάντι στους δρόμους της Κομοτηνής

Μία όμορφη φιλοζωϊκή ιστορία με πρωταγωνιστή έναν συμπολίτη μας μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ο κ. Αντώνης Λιάπης, γνωστός για τα φιλοζωικά του αισθήματα.

Γράφει λοιπόν ο κ. Λιάπης σε ανάρτησή του:

«Πριν λίγο! Σάββατο ξημέρωμα. Ο εκκωφαντικός θόρυβος του τρικύκλου που αγκομαχάει πάνω στο δρόμο, ενεργοποιεί το συναγερμό στους φύλακες της οικοδομής. Τα γνωστά έξαλλα γαυγίσματα και το απειλητικό τρέξιμο πίσω από το τρίκυκλο, που σταματά μπροστά στον κάδο για να την αναζήτηση ανακυκλώσιμων υλικών (κυρίως μετάλλων).

Και ενώ φαινόταν μια συνηθισμένη σκηνή, η εξέλιξή της είναι εκπληκτική. Ο οδηγός κατεβαίνει και κάνει κάτι που πρώτη φορά είδα. Με ένα κύπελο βγάζει από ένα σακί, σκυλοτροφή/γαριδάκια και τα αφήνει στο πεζοδρόμιο για να φάνε τα δύο μαινόμενα σκυλιά, που συνεχίζουν να ξελαρυγγίζονται στο γαύγισμα. Προς στιγμήν αιφνιδιάζονται και έχουν να επιλέξουν μεταξύ τροφής και συνέχισης των γαυγισμάτων.

Πλησιάζω τον οδηγό και του δίνω θερμά συγχαρητήρια αφενός για την καλοσύνη του και αφετέρου για την ευφυία του, διότι έτσι τα σκυλιά συνδέουν την παρουσία του με μία θετική εικόνα.

Από τον σύντομο, όμως, διάλογο αντιλαμβάνομαι ότι η κίνησή του δεν έχει κανένα στοιχείο τακτικής ή χειρισμού, αλλά αποτελεί καθαρά έκφραση της αγάπης του για τα ζώα.

Ένα διαμάντι κυκλοφορεί στους δρόμους της Κομοτηνής. Είναι ο Μαχσούν από τον συνοικισμό Ηφαίστου. Ένα διαμάντι όχι σε ακριβό περιτύλιγμα με ωραία ρούχα, αλλά σε ρούχα μόχθου και αγωνιώδους αναζήτησης ενός άδειου μεταλλικού δοχείου, ενός τενεκέ που θα προσθέσει λίγα λεπτά του ευρώ στο φτωχικό του μεροκάματο.

Πόσο μεγαλείο ψυχής μπορεί να έχει ένας φτωχός άνθρωπος, ο οποίος θυσιάζει ένα μεγάλο ποσό για τη δική του κλίμακα, για να αγοράσει ένα εικοσάκιλο σακί με σκυλοτροφή και να την μεταφέρει στην καρότσα του τρικύκλου του;

Πλέον και στα δικά μου αφτιά ο εκκωφαντικός ήχος του τρικύκλου του Μαχσούν, με τα μεταλλικά συμπράγκαλα (τενεκέδες, σύρματα, παλιοσίδερα) ατάκτως εριμμένα, να αλληλοσυγκρούονται στην καρότσα του, θα ηχεί σαν μια αξεπέραστη μελωδία αγάπης και καλοσύνης.

Μπράβο

Μαχσούν!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.