«Το Κουτι της Καλοσυνης» γεμισαν οι μαθητες και οι μαθητριες του 13ου νηπιαγωγειου Κομοτηνης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης συγκέντρωσαν είδη ένδυσης, τρόφιμα και παιχνίδια για παιδιά οικογενειών που τα έχουν ανάγκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Καλοσύνης, όπως έχει καθιερωθεί την 13η Νοεμβρίου, μια παγκόσμια ημέρα που προωθεί τη σημασία του να δείχνουμε καλοσύνη ο ένας προς τον άλλο, προς τον εαυτό μας και τον κόσμο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, έλαβε την πρωτοβουλία για την δράση «Το Κουτί της Καλοσύνης».

«Μια φορά κι έναν καιρό»…ήταν 5 ή 7 ή 9 ή χωρίς να έχει σημασία ο αριθμός μαμάδες…που αποφάσισαν να φτιάξουν ένα μαγικό κουτί. Ένα κουτί που θα δεχόταν μόνο αγάπη, στοργή, φροντίδα, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη και αυτά μόνο από παιδικά χεράκια. Πήραν λοιπόν τις κόλλες και τα ψαλίδια τους και γέμισαν τον κόσμο χρώματα. Όσο το κουτί θα γέμιζε, κάθε οικογένεια που είχε ανάγκη θα αποκτούσε τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια…Όνειρο όλων…«Το Κουτί της Καλοσύνης» να ταξιδέψει στον χρόνο… να βρει μια γωνιά σε κάθε σχολείο».

 Μικρά προνήπια και νήπια του 13ου Νηπιαγωγείου, συγκέντρωναν σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας τρόφιμα, είδη ένδυσης και παιχνίδια, γεμίζοντας «Το Κουτί της Καλοσύνης», τα οποία παρέδωσαν με την βοήθεια των νηπιαγωγών και γονέων στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού της Του Θεού Σοφίας, προκειμένου να προωθηθούν και να διανεμηθούν σε οικογένειες που χρήζουν υποστήριξης και βοήθειας.

Με τον τρόπο αυτό, έγινε μια προσπάθεια, οι μικρές και μικροί συμμετέχοντες να πλησιάσουν το αίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης καλλιεργώντας σκέψεις καλοσύνης.

Πιστοί στην πεποίθηση ότι οι σκέψεις αυτές αυξάνουν την συχνότητα αντίστοιχων πράξεων και πως με τις πράξεις αυτές και μόνο μπορούμε να κάνουμε βήματα προς μια πιο ισορροπημένη καθημερινότητα και κοινωνία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απηύθυνε θερμές ευχαριστίες τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ιδιαίτερα την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, που δέχτηκε εγκάρδια και αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή, ευχόμενοι «Το Κουτί της Καλοσύνης» να φωλιάσει σε τάξεις και καρδιές και να μας θυμίζει ότι ημέρα καλοσύνης οφείλει να είναι η κάθε μέρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.